ЗМІ повідомили про випадки відбирання рейдерами врожаю в аграріїв Одещини

ЗМІ повідомили про випадки відбирання рейдерами врожаю в аграріїв Одещини

Упродовж літа 2017 до аграріїв направляли невідомих молодих людей спортивної статури з вогнепальною зброєю, які силою відбирали у селян урожай

Аграрії Одеської області б'ють на сполох у зв'язку з тим, що рейдери забирають урожай, який люди збирали протягом літа. Про це пише видання «Апостроф».

Першою на черзі стала найбільша агрофірма в Ізмаїльському районі ТОВ «Злагода».

«У квітні 2017 Мін'юст скасував реєстраційні дані агрофірми, видавши наказ на підставі формальної беззмістовної скарги з боку рейдерів, написаної, що важливо, на половині аркуша без будь-яких додатків», - повідомляє видання.

Розгляд скарги відбувся в Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації при Мін'юсті. Розглядали в таємному закритому режимі без будь-якого повідомлення агрофірми «Злагода». Ні про існування такої скарги, ні про розпочату процедуру її розгляду аграрії раніше не були поінформовані. Відзначається, що після цього почався силовий етап з боку рейдерів.

Упродовж літа 2017 до аграріїв направляли невідомих молодих людей спортивної статури з вогнепальною зброєю, які силою відбирали у селян урожай. При цьому, як пише видання, правоохоронці ігнорували звернення аграріїв. Останній факт рейдерської атаки було зафіксовано в середині вересня 2017 року. Невідомі люди, погрожуючи зброєю, вчинили побиття аграрії і вивезли зі сховища агрофірми урожай люцерни, який пізніше був знайдений на одному зі складів і заарештований на підставі постанови слідчого судді.

Також повідомляється про напад наприкінці вересня рейдерів на сина керівника «Злагоди» і ігноруванні правоохоронцями інформації про інцидент.

10 жовтня ГПУ відповідно до постанови суду від 14 вересня відкрила кримінальне провадження за фактами бандитизму та створення організованої злочинної групи.

Крім цього повідомляється, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) відкрила кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем членами Комісії з питань розгляду скарг у сфері держреєстрації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: