ЗМІ: СБУ запобігла «газовому» тероризму

ЗМІ: СБУ запобігла «газовому» тероризму
Скраплений газ

СБУ затримує партії імпортного скрапленого газу через підозри про вміст у ньому сильнодіючих отруйних речовин

У двомісячному протистоянні Служби безпеки України і українських імпортерів зрідженого газу з'явилася перша офіційна інформація, повідомляє канал 24.

Глава енергетичної митниці ДФС Ігор Піковський повідомив журналістам, що СБУ затримує партії імпортного скрапленого газу через підозри про вміст у ньому сильнодіючих отруйних речовин.

«У своїх орієнтуваннях, які СБУ надсилає, вони чітко пишуть номер статті Кримінального кодексу, яка називається «фінансування тероризму». Занадто серйозна стаття, щоб з нею гратися. І друге, що вони в своїх орієнтуваннях пишуть - це 356 ст. Митного кодексу, яка в повному обсязі зв'язує руки, тобто говорить про те, що товар поданий з недостовірною інформацією і містить сильнодіючі та отруйні речовини», - наводить «Інтерфакс» слова Ігоря Піковського.

Раніше повідомлялося, що СБУ гальмує на кордоні України великі партії імпорту зрідженого газу 16-ти компаній. Серед них «Кременчугпропангаз» (мережа «Барс 2000»), «Петра Резерв» (мережа KLO), «СВГ Плюс» (група компаній «Автотранс»), «Компанія Надія», «Укргазпетроліум», «Нафтопродукт трейдинг», «Укрпетролпостач», «НП-Трейдинг», «Галон Груп» та інші. Компанії вже неодноразово повідомляли в ЗМІ про посилення тиску. Відкритий лист зі скаргою на зростаючий тиск на ринок газу з боку СБУ опублікувала Українська асоціація скрапленого газу. Гравці поменше скаржаться анонімно, але і говорять відвертіше. У неформальних бесідах оператори ринку зізнаються, що чекають появи на ринку нової компанії, яка стане «головним уповноваженим» імпортером зрідженого газу в Україні.

Глава енергетичної митниці причетність ДФС до теми скрапленого газу всіляко відкидає. За його словами, фахівці митниці та СБУ одночасно відбирають проби палива, за яким у СБУ є підозри.

«Митниця проводить своє класифікаційне рішення через свою лабораторію, оформляє. А потім, як тільки ми оформили, СБУ затримує вже оформлений товар в рамках своєї кримінальної справи... Тому, смію припустити, що в даному випадку все обґрунтовано або ж фатальна помилка, за яку відповість точно не митниця», - заявив Піковський.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: