В Харківській області хочуть залишати собі ренту від видобутого газу

В Харківській області хочуть залишати собі ренту від видобутого газу
Юлія Світлична

Це приблизно 700 млн грн на рік

Керівництво Харківщини хоче залишати в області 5% ренти від видобутку газу. Про це в інтерв’ю «Главкому» повідомила голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична.

Це питання було обговорено на нещодавньому виїзному засіданні парламентського бюджетного комітету в Харкові. Також на ньому були присутні представники шістьох міністерств.

«Ми обговорили ідею залишати в області 5% ренти від видобутку газу – а це 700 млн грн, бо 40% усього українського газу видобувається в Харківській області. В першому читанні цей законопроект уже розглянуто і, якщо його приймуть у цілому, ці 700 млн для нас не будуть зайвими», - сказала Світлична.

На зауваження, що для Харківської області це, але завдяки цій нормі можуть утворитися депресивні регіони – там, де газу немає, вона заявила: «То що нам зробити – провести туди газ, аби його там добували? Всі мають можливість залучати інвесторів, міжнародну технічну допомогу, відкривати нові підприємства. У кожного регіону є можливості і резерви. Їх треба використовувати».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: