ЗМІ: У Сирії вбили найбільш розшукувану террористку Великобританії

ЗМІ: У Сирії вбили найбільш розшукувану террористку Великобританії
Саллі Джонс з сином
фото: The Sun

ЦРУ повідомило, що «Білу вдову» вбили в червні

В результаті удару американського безпілотника в Сирії було вбито терористку терористичної організації «Ісламська держава» 50-річну Саллі Джонс, також відому як «Біла вдова». Інформацію про це ЦРУ передало Великобританії, повідомляє The Times з посиланням на джерело в британському уряді.

The Times називає її самої розшукуваної британської терористкою.

Однак підтвердити цю інформацію на 100% поки не можна, оскільки ДНК-аналіз не проводився, розповіло джерело. Американська сторона відзначала, що терористка загинула після того, як спробувала втекти з міста Ракка, оточеного загонами курдів. Як повідомляє Daily Mail, терористку зупинив 12-річний син, він не хотів бігти з нею. Цілком ймовірно, що він також був убитий, пише The Times.

Саллі Джонс входила до британської панк-групи Krunch. У 2013 році вона втекла до Сирії разом зі своїм молодим чоловіком, хакером Джунаїдом Хусейном. Він вирішив приєднатися до терористичної організації «Ісламська держава». У 2015 році його вбили і тоді Саллі Джонс отримала кличку «Біла вдова».

Жінка пропагувала в соцмережах ідеї терористичної організації, виступала за масові страти і закликала ставати смертницями. «Біла вдова» стала главою жіночого крила терористичного угруповання «Анвар аль Авлакі». Відзначається, що угруповання готувало серію терактів в західних країнах. Як повідомляє Daily Mail, Саллі Джонс встигла завербувати десятки жінок.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: