ЗМІ: Вороненков дав свідчення, що рішення про введення військ РФ в Україну прийняли раніше, ніж «сплив» лист Януковича Путіну

ЗМІ: Вороненков дав свідчення, що рішення про введення військ РФ в Україну прийняли раніше, ніж «сплив» лист Януковича Путіну
Денис Вороненков

У ЗМІ з'явилися фрагменти протоколу допиту Дениса Вороненкова

Екс-депутат Держдуми Росії Денис Вороненков, який загинув у Києві від пострілу кілера, у своїх свідченнях заявляв, що рішення про введення військ РФ в Україну було прийнято раніше, ніж стало відомо про лист Віктора Януковича Володимиру Путіну. Про це, як пише у своєму блозі журналістка Альона Лунькова, стало відомо з протоколу допиту вбитого в Києві депутата ГД РФ, фрагменти якого з'явилися в ЗМІ.

Зокрема, в протоколі від імені Вороненкова зазначено, що «рішення про скликання Ради Федерації було прийнято раніше, ніж прийшло звернення Януковича: розсилали запрошення і обдзвонювалися члени Ради Федерації ще 28 лютого». «При цьому голосування з цього питання було проведено з порушенням регламенту Ради Федерації, так як повістка повинна затверджуватися заздалегідь і матеріали для ознайомлення повинні бути роздані заздалегідь»,- повідомляв екс-депутат Держдуми.

Відповідно, свідчення Вороненкова суперечать офіційній позиції Генеральної прокуратури України, а також військової прокуратури, яка полягає в тому, що лист Януковича Путіну став приводом для легалізації введення військ РФ в Крим, пишуть Українські новини.

Також Вороненков зазначав, що його не було на робочому місці в момент голосування, але при цьому його картка, «яка перебувала на робочому місці, якимось чином брала участь у голосуванні».

Таким чином, цінний свідок, як його називали раніше в ГПУ, фактично не був на робочому місці під час голосування і багато фактів наводить із посиланням на ЗМІ і колег.

Нагадаємо, що охорону свідка забезпечувала держава. Тим не менш, це не врятувало Дениса Вороненкова від вбивства в центрі Києва серед білого дня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: