Золото партії Садового. Стало відомо, хто фінансує «Самопоміч»

Золото партії Садового. Стало відомо, хто фінансує «Самопоміч»
Андрій Садовий

За три квартали «Самопоміч» отримала 918,2 тис. грн пожертв

За дев’ять місяців на рахунок «Самопомочі» надійшло 815 внесків від фізичних осіб на загальну суму 918,2 тис. грн. Внесків від юридичних осіб на користь партії не надходило. Окремим платежем у рамках державного фінансування партій «Самопоміч» отримала 12,46 млн грн, йдеться у статті «Главкома» «Яка вона – «Самопоміч»? Партійна каса Садового»

Найбільші внески на партійний рахунок за весь період надходили з Києва, Вінниці, Хмельницького, Львова, Горішніх Плавнів, Обухова, Запоріжжя, Херсона, Луцька, Дніпра, Чернігова і Одеси. 

Найбільшим спонсором «Самопомочі» за дев’ять місяців із сумою 130 тис. грн став Смілянець Максим Петрович з Чабанів, що під Києвом. Максим є одним із засновників ТОВ «Українські магістральні мережі» та ТзОВ «Платформа ТВ». Підприємець у сфері телекомунікації та партнер ПАТ «Датагруп», засновник якої Олександр Данченко наразі є народним депутатом від «Самопомочі».

Наступний – Федюк Любомир Мирославович – вніс 62 тис. грн. Федюк - помічник на громадських засадах народного депутата, голови виконавчого комітету партії «Самопоміч» Олега Лаврика. Сам Любомир Мирославович два роки тому працював  юрисконсультом у ТОВ «Кредит і брокер», «Експерт», а в 2015-му вже розмістив своє резюме на сайтах пошуку роботи.

Третій у рейтингу спонсорів – Баланович Станіслав Васильович. Він є ще одним помічником-консультантом на постійній основі народного депутата від «Самопомочі» Олега Лаврика, який вніс на рахунок партії 50 тис. грн.

Ще одним вагомим спонсором партії став Палагнюк Борис Леонідович, який вніс 22,5 тис. грнКолишній помічник двох народних депутатів від партії «Батьківщина» (Валерія Сушкевича та Ксенії Ляпіної), а зараз – керівник «Незалежного фінансового брокера життя» в Хмельницькому.

Депутат Вінницької обласної ради Ковальов Андрій Євгенович два дні поспіль зробив два внески на загальну суму 19 999 грн. Цікаво, що вже два роки (2014-йі 2015-й) тимчасово безробітній керівник асоціації автоперевізників у Вінницькій області показує нульовий дохід членів своєї родини. Але це не заважає йому успішно користуватись власним автомобілем Toyota Сamry 2013 року випуску.

На окрему увагу заслуговують спонсори партії – народні депутати України.Зокрема, за вказаний період внески зробив Данченко Олександр Іванович (з найбільшою серед народних обранців сумою у 80 тис. грн) – нардеп, обраний за списками «Самопомочі», колишній гендиректор і співзасновник ПАТ «Датагруп». За минулий, 2015-й, рік пан Данченко задекларував 1,7 млн грн власного доходу.

Детальніше читайте у статті «Главкома» «Яка вона – «Самопоміч»? Партійна каса Садового»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: