Повітряні сили України приводили в бойову готовність через провокації РФ

Повітряні сили України приводили в бойову готовність через провокації РФ
Українська авіація

Повітряні сили залишаються на постійному чергуванні

Вже вдруге за місяць зафіксовано провокативні дії з боку російської авіації вздовж східного та південного повітряного кордону України.

Про це повідомляє прес-служба Повітряних сил ЗСУ.

22 березня силами та засобами Повітряних сил ЗСУ вже вдруге за місяць зафіксовано провокативні дії з боку Повітряно-Космічних сил Росії, вздовж східного та південного повітряного кордону України.

Винищувальна та бомбардувальна авіація росіян здійснювала вильоти з аеродромів Шайковка, Кримськ та Бельбек з максимальним наближенням до державного кордону України, лінії розмежування між материковою частиною України та АР Крим, а також з наближенням до 40 кілометрів до берегової лінії зі сторони Чорного моря з подальшим польотом вздовж узбережжя Румунії, Болгарії та Туреччини.

21_03

Окрім того, група стратегічних бомбардувальників-ракетоносців Ту-22, з повним боєкомплектом у супроводі пари винищувачів Су-30 здійснили політ у повітряному просторі АР Крим, Азовського та Чорного морів із відпрацюванням певних умовних завдань по нанесенню ударів.

Такі дії авіації Росії викликані передусім реакцією на проведення чергового етапу командно-штабних тренувань у Повітряних силах ЗСУ та з метою умовного відпрацювання блокади протоки Босфор.

Після виявлення загрози зі сторони країни-агресора, Повітряні сили ЗСУ були приведені в бойову готовність та перейшли на режим цілодобового чергування.

Проте, через декілька годин бойова готовність була знята. Про це в коментарі Громадському радіо у четвер ввечері заявив речник командування Повітряних сил ЗСУ Дмитро Струтинський.

«Той ступінь бойової готовності, який був оголошений, уже знятий», — сказав речник. Струтинський додав, що попри це, Повітряні сили залишаються на постійному чергуванні.

«Сили та засоби були приведені в бойову готовність, були готові до відбиття (атаки російської авіації, — ред.) та ураження повітряних цілей. Але лише в тому разі, якщо вони перетнуть державний повітряний кордон нашої країни або буде пряма загроза цілісності та недоторканості держави», - сказав він.

Читайте також: Заступник начальника Генштабу Родіон Тимошенко: Переходимо на стандарти НАТО навіть у харчуванні

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: