Звільнений з-під варти «Доктор Пі» не з’явився на суд у своїй справі

Звільнений з-під варти «Доктор Пі» не з’явився на суд у своїй справі

У суді мали розглядати апеляцію про скасування вироку псевдолікарю – позбавлення волі на вісім років

Андрій Слюсарчук, відомий як «Доктор Пі», у вівторок, 5 липня, не з’явився на засідання у Апеляційному суді Львівської області. У суді мали розглядати апеляцію про скасування вироку псевдолікарю – позбавлення волі на вісім років. Адвокати Слюсарчука не погоджуються з вироком, відтак оскаржують його у суді.
На засідання суду не прийшли також адвокати обвинуваченого у шахрайстві та незаконній медичній практиці. Про це повідомив ZAXID.NET адвокат потерпілих від шахрайської діяльності і медичних експериментів лікаря Андрій Петришин.
«Обвинувачений та адвокати не прийшли на засідання, але написали заяву про відвід судді Оксани Маліновської-Микич. Це та суддя, власне, на підставі рішення якої 23 червня Андрія Слюсарчука випустили із СІЗО. Ми будемо звертатися до Генпрокуратури з проханням подання до Верховної Ради клопотання про зняття з неї недоторканості та арешту, оскільки рішення про зміну запобіжного заходу можна приймати лише колегіально, а не одноосібно», - розповів Петришин.
Оскільки засідання суду не може відбуватися без участі Слюсарчука, то його закрили і перенесли на 7 липня. З огляду на те, що обвинувачений не прибув на засідання, то у прокуратури є усі підстави подавати клопотання про зміну міри запобіжного заходу і повернення його у СІЗО.
За словами Петришина, інформації про те, де саме перебуває Слючарчук, наразі немає, оскільки закордонного паспорта він не здав, то не виключено, що чоловік може вже бути закордоном.
Нагадаємо, Андрія Слюсарчука звільнили з-під варти. У четвер, 23 червня, Львівський апеляційний суд змінив йому міру запобіжного заходу на час розслідування із тримання під вартою на особисте зобов'язання.
Суд першої інстанції 14 лютого 2014 року засудив Андрія Слюсарчука до 8 років ув’язнення за вбивство через необережність, шахрайство та незаконну лікувальну діяльність, що призвела до тяжких тілесних ушкоджень і смерті.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: