71-річний француз помандрував через Атлантичний океан всередині саморобної бочки

71-річний француз помандрував через Атлантичний океан всередині саморобної бочки

Капсула, в якій пливе Жан-Жак, зроблена з багатошарової деревини і важить 400 кг

Французький пенсіонер відправився у подорож через Атлантику в бочці без двигуна. 71-річний Жан-Жак Савен сподівається, що перетнути океан йому допоможуть природні течії та вітер.

Савен відплив від берега іспанського острова Ієрро вдень 26 грудня. Його місцерозташування відстежують за GPS-трекером. Через 4 години після початку подорожі бочку віднесло на південь від острова.

Капсула, в якій пливе Жан-Жак, зроблена з багатошарової деревини і важить 400 кілограмів. У ній встановили спеціальні панелі для виробництва енергії, приладдя для швартування біля правого борту, а також ілюмінатори по боках та на підлозі, «аби можна було побачити рибу».

Бочка рухається зі швидкістю 2-3 кілометри на годину. Савен планує подолати океан за три місяці і до березня 2019 року приплисти до берегів Карибських островів. Водночас він хоче, аби його прибило до узбережжя французьких островів Мартиніка чи Гваделупа, адже так «простіше буде оформлювати документи та відправити капсулу назад».

Жан-Жаку у січні виповниться 72 роки і він сказав, що для цього віку він повинен був зробити «щось неймовірне», додає Le Parisien.

У середині бочки він облаштував кухню, спальне місце, стіл. Савен також сказав, що взяв із собою пляшку вина.

Савен — колишній військовий. Він також свого часу працював рейнджером та пілотом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: