Долина бідності. Як виглядало повсякденне життя східного Кентуккі початку 1960-х років

Долина бідності. Як виглядало повсякденне життя східного Кентуккі початку 1960-х років
Східне Кентуккі 1960-х років

«Їхні будинки - халупи без водопроводу і каналізації. Навколишні пейзажі - спустошені руками людини пагорби і галявини з забрудненими струмками»

Фотограф Джон Домініс зробив ці знімки в 1960-х роках на сході штату Кентуккі, в самотній долині Аппалачів, про яку забула багата Америка. Якщо не знати про час зйомок, можна припустити, що кадри знімалися в розпал Великої депресії, що вибухнула в Штатах в 1920-х роках.

Ця серія фотографій під назвою «Долина бідності» в 1964 році з'явилася у випуску журналу LIFE і стала однією з перших змістовних доповідей, які коли-небудь виходили в американському виданні про зародження війни президента Ліндона Джонсона з бідністю.

Ось що написав журнал LIFE в сiчнi 1964 року:

«У самотній долині на сході Кентуккі, в самому серці гірського регіону Аппалачі, живуть бідні люди, чиє скрутне становище довгий час ігнорувала багата Америка. Їхні будинки - халупи без водопроводу і каналізації. Навколишні пейзажі - спустошені руками людини пагорби і галявини з забрудненими струмками. Люди, часто страждають від хвороб і безграмотності, вони залишилися без роботи і без надії. Урядова допомога і роздача провіанту протримала їх на голому прожитковому мінімумі протягом такої кількості років, що неробство і пільги - тепер прийнятий для них спосіб життя».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: