Гаїті у владі урагану «Метью». Фоторепортаж з острову в Карибському морі

Гаїті у владі урагану «Метью». Фоторепортаж з острову в Карибському морі
© REUTERS/ Andres Martinez Casares

У Флориді оголосили штормове попередження

Національний центр попередження ураганів (NHC) США оголосив штормове попередження для американського штату Флорида.

NHC повідомляє, що ураган «Метью» рухається з північно-східного узбережжя Куби, де, як повідомлялося раніше, у зв'язку з наближенням циклону було евакуйовано не менше 899 тисяч чоловік. На даний момент швидкість вітру досягає 215 кілометрів на годину.

Проходження «Метью» по карибському регіону вже принесло руйнування і людські жертви на Гаїті, в Домініканській республіці, Колумбії і Сент-Вінсент і Гренадіни. Інформація про кількість загиблих різниться: офіційно загинуло щонайменше дев'ять людей у всіх цих країнах, проте ЗМІ Домініканської республіки повідомили ще про дев'ять загиблих на Гаїті. Поки ця інформація не підтверджена.

Шторм стає ураганом, коли швидкість вітру перевищує 119 кілометрів на годину. Щоб урагану була привласнена перша категорія за шкалою Саффіра-Сімпсона, що оцінює потенційний збиток від стихії, швидкість вітру повинна перевищувати 120 кілометрів на годину. При урагані п'ятої категорії швидкість вітру досягає 250 кілометрів на годину, що може привести до катастрофічних наслідків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: