Лещенко розказав про те, хто і чому замовчує офшорний скандал в Україні

Лещенко розказав про те, хто і чому замовчує офшорний скандал в Україні

Нардеп з БПП заявив, що має документи, які викривають корупційні схеми в уряді

Два місяці тому вибухнув «офшорний скандал». У Європі вже почалися гучні відставки та розслідування, а в Україні цю тему всі обходять. Чому?
Нардеп БПП Сергій Лещенко розповів, що за цей час навіть не зареєстровані документи, щодо створення слідчої комісії. «Замість того, щоб очолити процес боротьби з політичною корупцією, президент Порошенко вирішив обрати найбільш помилкову лінію поведінки – просто проігнорувати цей скандал. Але це призведе лише до гірших наслідків.Чим далі затягувати це питання, тим серйозніша буде відплата за це», - каже Лещенко.
Останнім часом пішли розмови про створення спеціальної комісії, яка буде займатися офшорними скандалами та політичною корупцією взагалі. І Сергій Лещенко висуває свою кандидатуру. Він хоче увійти до її складу, як людина, яка зацікавлена викрити корупційні схеми.
Також нардеп розказав, що має "вибухові" документи, що викривають корупційні схеми української влади. Як колишній журналіст Лещенко має папери про шахрайське використання грошей «Партією регіонів» у 2012 року. В нього є матеріали справи, що стосуються корупційних грошей компанії «Єдині енергетичні системі України в 90-ті роки.
«Я збираюся розслідувати всі справи щодо корупції, яка існує понад 20 років в українській владі. І одним з фокусів має бути розслідування офшорів президента та компаній його соратника Ігоря Кононенка», - запевнив нардеп.
Нагадаємо, на початку квітня Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів (ICIJ) опублікував масштабне розслідування про офшорні компанії, що використовуються впливовими людьми для ухилення від сплати податків. Серед фігурантів офшорного скандалу зазначаються прізвища 12 діючих і колишніх світових лідерів, бізнесменів і офіційних осіб. До списку ввійшли президент РФ Путіна, президент України Порошенко, відомий футболіст Ліонель Мессі та багато інших відомих впливових людей.



Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: