Порошенко в новій школі на Харківщині розповів про прощання з радянською імперією

Порошенко в новій школі на Харківщині розповів про прощання з радянською імперією
Петро Порошенко

«Сьогодні українці по українському біометричному паспорту, не стоячи в чергах, не сплачуючи візові збори, не даючи гроші посередникам, за відсутності будь-яких принизливих процедур, вільно, лише на підставі паспорту, перетинають кордон Євросоюзу»

Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Харківської області взяв участь у  відкритті новозбудованої Пісочинської загальноосвітньої школи «Мобіль».

«Я вас вітаю з цим святом. Свято, якого ми чекали багато років, але яке ми зробили дуже швидко», - сказав Петро Порошенко. Президент зазначив, що наприкінці 2015 року сюди прийшла перша будівельна техніка, а 1 вересня 2017 року вже відкривається нова школа. «Можливо найкраща школа в Україні», - зауважив він.

Президент наголосив, що немає нічого більш важливішого ніж освіта. «Освіта і нова школа – це ключ України у майбутнє. Це ключ до успіху. Новітні технології дозволять нам формувати нових українців», - підкреслив Петро Порошенко.

«Сьогодні, в День знань, ми з вами святкуємо ще одне величезне свято. 1 вересня в 0.00 в повну силу вступила Угода про Асоціацію України з Європейським Союзом – перший і надзвичайно важливий крок повернення нашої держави до європейської родини», - сказав глава держави.

Він нагадав, як в листопаді 2013 року мільйони українців по усій країні вийшли з вимогою до влади, щоб Угоду про Асоціацію було підписано, але тодішня влада відмовилися це зробити.

«Українці примусили зробити все, щоб вона відбулася. І нас не зупинили ні дії Російської Федерації, яка намагалася перешкодити цьому, ні референдум (референдум у Нідерландах – ред.), ні скептики, які не вірили в те, що нам це вдасться. І сьогодні ми з вами святкуємо в ступ в дію цієї надзвичайно важливої угоди», - сказав Президент.

«Сьогодні українці по українському біометричному паспорту, не стоячи в чергах, не сплачуючи візові збори, не даючи гроші посередникам, за відсутності будь-яких принизливих процедур, вільно, лише на підставі паспорту, перетинають кордон Євросоюзу», - сказав Президент.

«Це не просто право на безвізові подорожі, це – остаточне прощавай радянській імперії і повернення великого українського народу до європейської родини», - підсумував Петро Порошенко.

Нагадаємо, Петро Порошенко під час святкування Дня знань у новій загальноосвітній школі в селищі міського типу Пісочин у Харківському районі похвалився своїми успіхами в навчанні і побажав школярам вчитися на «відмінно».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: