Порошенко вручив десантникам нові берети «кольору крові, пролитої героями»

Порошенко вручив десантникам нові берети «кольору крові, пролитої героями»

«Бордові берети для ідентифікації своїх десантників використовують 59 країн світу, 19 з яких – це країни-члени НАТО»

В День Собору Архистратига Михаїла на Михайлівській площі у Києві за участі президента, Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України Петра Порошенка та зведеного підрозділу українських десантників відбулося урочисте прийняття присяги українського десантника, під час якої наші воїни отримали берети нового зразка.

«Відсьогодні моїм рішенням кольором українського десанту стає темно-бордовий.  Це – колір крові десантників, пролитої в боях за Україну», - сказав Петро Порошенко під час урочистої церемонії.

Глава держави також зазначив, що «бордові берети для ідентифікації своїх десантників використовують 59 країн світу, 19 з яких – це країни-члени НАТО».

«Таким чином, ми, між іншим, впроваджуємо ще один стандарт Північно-Атлантичного альянсу, до членства в якому маю твердий намір привести Україну», - підкреслив Петро Порошенко.

Звертаючись до воїнів-десантників, Президент наголосив, що з кожним днем Україна нарощує бойовий потенціал десантних підрозділів, які отримують нові та модернізовані зразки озброєння, військової техніки, сучасні засоби зв’язку. Але при цьому він відзначив, що «внаслідок гібридного характеру сучасної війни ми не повинні забувати про її  ідеологічну складову».

Він нагадав про безпрецедентний рейд 95-ї аеромобільної бригади тилами російсько-терористичних військ у серпні 2014 року, здійснений за підтримки 25-ї окремої повітряно-десантної бригади. 

«Прорвали лінію оборони ворога, пройшли з боями вздовж кордону майже 500 кілометрів. Знищили чимало військової техніки та особового складу, забезпечили російський воєнторг «вантажем 200», а у якості трофеїв захопили чимало озброєнь», - підкреслив Президент та нагадав, що тодішній командир 95-ї бригади Михайло Забродський став згодом командувачем Високомобільних десантних військ. Кілька тижнів тому – його призначено ще й командувачем сил антитерористичної операції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: