Український дім в Данії продемонстрував яскраве 3D-шоу про монументальну мозаїку (фото)

Український дім в Данії продемонстрував яскраве 3D-шоу про монументальну мозаїку (фото)
Культура – найміцніший фундамент для зростання свободи і демократії в усьому світі
Фото: Український дім в Данії

Війна Росії проти України – це у першу чергу війна упокорення і знищення української культури та ідентичності

14 жовтня в Копенгагені Ukraine House in Denmark в рамках Culture Night продемонстрував найяскравіші взірці української традиції монументальної мозаїки. Вражаюча аудіовізуальна 3D-інсталяція «Discover Ukraine: Bits Destroyed but Undefeated» транслювалася на стінах культової будівлі Данського музею війни.

Від початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну українська культурна спадщина кожного дня зазнає руйнувань. За даними Міністерства культури України, станом на початок жовтня зруйновано чи пошкоджено 540 об'єктів культури. 

Жертвами  військової агресії стають стародавні церкви, музейні артефакти, рукописи, бібліотеки, а також мозаїчні панно, які відображають монументальне мистецтво України 1960–80-х років.

«Несправедлива війна Росії проти України – це у першу чергу війна упокорення і знищення української культури та ідентичності. Культурна спадщина – невід'ємний елемент нашої пам'яті, і ми повинні зробити усе, щоби захистити її для наступних поколінь і мати можливість поділитися нею. Культура – це також найміцніший фундамент для зростання свободи і демократії в усьому світі», – заявила Наталія Попович, співзасновниця і голова правління Українського дому в Данії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: