Як десятки тисяч хасидів святкують в Умані Новий рік. Фотогалерея

Як десятки тисяч хасидів святкують в Умані Новий рік. Фотогалерея
Як 30 тисяч хасидів святкують в Умані новий рік

Усі євреї, які представляють течію хасидизму, вважають своїм обов’язком хоча б раз у житті побувати на могилі цадика Нахмана

Близько 30 тисяч хасидів зі всього світу у ці дні відвідають Умань, аби відзначити Рош-га-Шана – єврейський Новий рік. Цього року його святкують із 2-го по 4 жовтня. Саме в Умані на Черкащині розташована могила раббі Нахмана – головного пророка та засновника брацлавського хасидизму.

Паломники здійснюють прогулянки у святому для них місці, моляться, купаються у місцевому кар’єрі та спілкуються із друзями та єдиновірцями.

Усі євреї, які представляють течію хасидизму, вважають своїм обов’язком хоча б раз у житті побувати на могилі цадика Нахмана. Юдеї, що провели Рош-га-Шана в Умані, вірять, що новий рік обов’язково буде для них щасливим.

Нагадаємо, що минулого тижня у Києві відбувалися заходи, присвячені 75-м роковинам трагедії Бабиного Яру. Одним з них був театралізований вечір пам’яті «Бабин Яр. 75 років» у Національному палаці мистецтв «Україна»

Детальний фоторепортаж з Палацу «Україна» дивіться у матеріалі: «Герман, Фуксман, Червоненко та інші VIP-персони. Фоторепортаж з концерту до 75-річчя трагедії Бабиного Яру».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: