Помер зірка культової комедії «Поліцейська академія»

Джордж Робертсон – в центрі (тримає руки на поясі)
фото з відкритих джерел

Джорджа Робертсона можна сміливо назвати «майстром епізоду»

Про смерть Джоржда Робертсона повідомило видання Deadline, посилаючись на сім'ю канадського актора. Причини смерті не називається, але відомо, що Робертсон провів свої останні дні в центрі медичних наук, розташованому в канадському Торонто. Артисту було 89 років.

Джорджа Робертсона можна сміливо назвати «майстром епізоду». Він з'являвся у багатьох знакових для світового кінематографу картинах. Але, звичайно, найзнаковішою роллю можна вважати його шефа поліції Генрі Херста у комедії «Поліцейська академія». Ніхто не очікував, що цей фільм матиме такий успіх. Однак після прем'єри першої картини згодом з'явилося ще шість. Робертсон брав участь у всіх «Поліцейських академіях», крім останньої.

Ще одна знакова робота Робертсона – у фільмі JFK про розслідування вбивства Джона Кеннеді. 1991 року фільм був номінований на премію Оскар у категорії «Найкращий фільм». Раніше ще дві картини, в яких знімався артист, були номінантами на престижну премію – «Аеропорт» 1970 року та «Норма Рей» 1979 року. У 1993 році Робертсон був удостоєний премії Маргарет Кольєр. 2004 року він отримав гуманітарну премію на церемонії Gemini Awards.

Читайте також: Міністр Олександр Ткаченко «поховав» Путіна

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: