Бех фінішувала 12-ю в індивідуальній гонці на юніорському чемпіонаті світу з біатлону

Бех фінішувала 12-ю в індивідуальній гонці на юніорському чемпіонаті світу з біатлону
Катерина Бех

Перемогу здобула представниця Китаю

У словацькому Брезно-Осрблі відбулася індивідуальна гонка серед юніорок, що продовжує програму юніорського чемпіонату світу.

Українська збірна і цього разу не змогла поборотися за медалі, хоча гонка юніорок стала кращою серед чотирьох проведених стартів в перші дні чемпіонату світу. Відразу дві наші біатлоністки за умови більш якісної стрільби претендували на призові місця.

Катерина Бех, допустивши три промахи, показала дуже непоганий хід по дистанції, і саме за рахунок швидкості відіграла кілька позицій на фінішному колі, завершивши гонку 12-ю. В черговий раз Бех порадувала швидкістю, зумівши потрапити в десятку найшвидших лижниць в гонці.

Всього на десять секунд від Бех відстала Анна Кривонос, у якій на вогневих рубежах було дві хвилини штрафу. Початок гонки для Ані склався дуже непогано: до середини дистанції вона була другою, відстаючи від майбутньої чемпіонки Мень Фанькі всього на чотири секунди. Але промахи, допущені на двох останніх рубежах, вибили з колії нашу спортсменку. Підсумок - 16-а позиція.

Валерія Дмитренко стартувала непогано - з двох чистих вогневих рубежів. Але і тут сил і концентрації на роботу на всій дистанції індивідуальної гонки нашій спортсменці не вистачило: три хвилини штрафу, зароблені Валерією на другій половині дистанції відправили її на підсумкове 55-е місце.

А ось для Оксани Сігеті гонку, інакше як провальною назвати не виходить. Дев'ять хвилин штрафу при дуже невисокій швидкості відправили четверту нашу спортсменку в самий підвал фінішного протоколу - на останнє місце з 89-ти учасниць.

Але в цілому, два місця наших дівчат поблизу від десятки найсильніших дають непогані надії на успішну естафету. А естафетні гонки в Осрблі почнуться вже 29 січня - першими на дистанцію вийдуть юнаки, а слідом командні нагороди розіграють дівчата.

Юніорський чемпіонат світу з біатлону

Брезно-Осрблі, Словаччина

Індивідуальна гонка (юніорки)

1. Мень Фанькі (Китай) (0 + 0 + 0 + 0) 40:06,7
2. Юліане Фрювірт (Німеччина) (0 + 1 + 0 + 0) +1:08,8
3. Франциска Пфнюр (Німеччина) (0 + 0 + 0 + 0) +1:35,8
...
12. Катерина Бех (Україна) (0 + 1 + 0 + 2) +2:57,0
16. Анна Кривонос (Україна) (0 + 0 + 1 + 1) +3:06,9
55. Валерія Дмитренко (Україна) (0 + 0 + 1 + 2) +7:25,1
89. Оксана Сігеті (Україна) (1 + 3 + 2 + 3) +17:32,6

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: