«Боруссія» Д звільнила Боса і призначила головним тренером Штегера

«Боруссія» Д звільнила Боса і призначила головним тренером Штегера
Петер Бос

Минулого тижня нового наставника «Боруссії» Д звільнили з поста головного тренера «Кельна»

«Боруссія» Д звільнила з посади головного тренера Петера Боса і призначила на цю посаду екс-наставника «Кельна» Петера Штегера.

Про звільнення Боса повідомив генеральний директор Джмелів Ханс-Йоахім Ватцке. Разом з ним на спеціально скликану прес-конференцію прибув Петер Штегер, який буде очолювати команду до кінця сезону.

9 грудня Sport Bild повідомляв про зміну головного тренера в дортмундському клубі. Джмелі в черговий раз програли в чемпіонаті, втративши очки в матчі проти «Вердера» (1:2).

Примітно, що минулого тижня нового наставника «Боруссії» Д звільнили з поста головного тренера «Кельна». Під керівництвом Штегера «Козли» невдало розпочали сезон, набравши в 14-ти матчах лише 2 очки.

51-річний фахівець працював з «Кельном» з літа 2013-го року. Будучи головним тренером, він вивів команду в елітний дивізіон чемпіонату Німеччини в першому ж сезоні. А за підсумками сезону 2016/17 він разом з командою посів 5-е місце в турнірній таблиці Бундесліги і потрапив в груповий раунд Ліги Європи.

Що стосується Боса, то він очолив «Боруссію» Д влітку цього року, змінивши Томаса Тухеля. У попередньому сезоні 54-річний голландець очолював «Аякс», з яким дістався до фіналу Ліги Європи, де поступився «Манчестеру Юнайтед» (0:2). До цього він також працював з «Вітессом», «Маккабі» Тель-Авів, «Хераклеса» і «Де Граафсхапу».

Після 15-ти турів чемпіонату Німеччини дортмундці з 22 очками в активі йде лише на сьомому місці. В останніх восьми турах «Боруссія» не зуміла добути жодної перемоги (3 нічиїх та 5 поразок).

Також команда вилетіла з Ліги чемпіонів, пропустивши вперед «Реал» і «Тоттенгем». «Боруссія» Д набрала лише два очки, але зуміла обігнати «АПОЕЛ» за різницею забитих і пропущених м'ячів, тому в лютому зіграє в Лізі Європи.

Нагадаємо, в складі дортмундської команди виступає українець Андрій Ярмоленко, на рахунку якого 18 матчів, 5 голів і 5 ассистів у всіх турнірах.

Наступний поєдинок «Джмелі» зіграють проти «Майнца» 12-го грудня в 16-му турі чемпіонату Німеччини.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: