Чемпіон Формули-1 Баттон виступатиме у гонках історичних машин

Чемпіон Формули-1 Баттон виступатиме у гонках історичних машин
Дженсон Баттон

Дженсон візьме участь у гонках Le Mans Classic та Goodwood Revival

Дженсон Баттон цього року дебютує у перегонах історичних машин у межах подій Le Mans Classic та Goodwood Revival, паралельно виступаючи у японській серії Super GT.

Чемпіон Формули-1 2009 року сяде за кермо машини компанії JD Classics, які виставлять свої автомобілі на обох змаганнях.

На перегонах Le Mans Classic (6-8 липня) Баттон виступатиме на Jaguar XJR-9, який раніше належав команді Tom Walkinshaw Racing. Дженсон сяде у шасі № 688 – останнє з побудованих моделей команди, що вигравала Ле-Ман.

Машина фінішувала другою у 1988 році на етапі світового чемпіонату спортивних автомобілів «1000 км Спа», де Мартін Брандл сів за кермо поруч із гонщиками команди Джонні Дамфрізом та Яном Ламмерсом.

Щодо машини Баттона від JD Classics для гонки Goodwood Revival у вересні (7-9) поки немає інформації.

Баттон повернувся до повноцінних гоночних змагань цього сезону. Він виступатиме на Honda NSX-GT в японській серії Super GT, після завершення виступів у Формулі-1 наприкінці 2016 року.

Минулого року він уже дебютував у Super GT на гонці «1000 км Сузуки», а також підмінив Фернандо Алонсо на Гран Прі Монако за кермом McLaren-Honda, коли іспанець взяв участь у гонці Інді-500.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: