Чемпіонат світу з ралі. Першу гонку сезону у Монте-Карло виграв Ож'є

Чемпіонат світу з ралі. Першу гонку сезону у Монте-Карло виграв Ож'є

Чинний чемпіон WRC Себастьян Ож'є відкрив новий сезон перемогою у першому старті після повернення до Citroen

Розв'язка Ралі Монте-Карло не могла не захоплювати. Перед стартом фінальних двох спецділянок лідерів Себастьяна Ож'є та Тьєррі Ньовілля розділяло лише 3,2 секунди.

Кожен із них одночасно атакував та намагався не сильно ризикувати, проте чим ближче до фінішу, тим менше Себ та Тьєррі думали про обережність.

Отт Тянак на Toyota на першому недільному колі виграв дві спецділянки, але йому не вдалося продовжити цю переможну серію. Ож'є та Ньовілль настільки були налаштовані на перемогу, що забули про все. Посеред передостанньої спецділянки гонки Ньовілль відігравав у головного суперника майже чотири секунди – і був віртуальним лідером. Проте ближче до фінішу ситуація змінилася: Ож'є відіграв час.

Тянак став «лише» третім, але при цьому він збільшив перевагу над Себастьяном Льобом і Ярі-Матті Латвалою. Саме тому він міг почуватися більш-менш комфортно після фінішу СД15.

У підсумку перед Power Stage Ож'є випереджав Ньовілля лише на 0,4 секунди. На Power Stage мова йшла не стільки про додаткові очки, скільки про перемогу у гонці.

На фінальній спецділянці першим із пілотів у топ-5 з'явився Ярі-Матті Латвала, який не залишав спроби повернутися у боротьбу за третє місце з Тянаком. Проте йому не вистачало темпу, а на фініші він визнав свою помилку у налаштуваннях машини.

Себастьян Льоб програвав Тянаку вісім секунд – цей час було складно відіграти. Можливо, саме тому він проїхав «повільно», не ризикуючи – на спецділянці він навіть поступився Латвалі і був близьким до того, щоб втратити четверте загальне місце. Але фін у підсумку програв лише 1,7 секунди.

Перед проїздом першої трійки на Power Stage лідирував Кріс Мік, який багато програв у четвер та п'ятницю. На жаль, то виявилися ключові втрати, оскільки потім він тримав дуже високий темп. На фінальній спецділянці з його часом нічого не міг вдіяти Тянак, який програв напарнику 5,8 секунди. Проте естонець комфортно фінішував на третьому місці.

На завершення почергово фінішували Ньовілль, а за ним – Ож'є. На початку спецділянки Ньовілль почав відігравати час у француза, але згодом той додав і вже був попереду. На фініші Ож'є виграв у бельгійця майже дві секунди та зберіг за собою перше загальне місце з перевагою лише 2,2 секунди. Окрім того, він став другим на Power Stage, за ним – Ньовілль та Тянак. П'ятим на Power Stage несподівано став Теему Сунінен.

Для Ож'є це вже сьома перемога на Ралі Монте-Карло – за цим показником він зрівнявся із Себастьяном Льобом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: