Чи виступить збірна України на Універсіаді-2019 у Росії, стане відомо у лютому

Чи виступить збірна України на Універсіаді-2019 у Росії, стане відомо у лютому
Фото: ТАСС

У Міжнародній федерації студентського спорту хочуть бачити українців на змаганнях у Красноярську

Остаточне рішення з приводу участі збірної України у зимовій Універсіаді-2019 у російському Красноярську буде прийнято у лютому 2019 року.

Про це заявив глава Міжнародної федерації студентського спорту (FISU) Олег Матицин.

У березні 2018 року міністр молоді та спорту України Ігор Жданов підписав указ, згідно з яким українські спортсмени не будуть брати участь у змаганнях, що проходять на території Росії. У ньому йшлося про заборону на участь у стартах і проведенні тренувальних зборів на території Росії для всіх членів національних команд України, а спортивним федераціям рекомендовано утриматися від участі в усіх змаганнях, які пройдуть на території Росії.

Пізніше Матицин заявив, що FISU готова надати фінансову підтримку делегації України чисельністю до 50 осіб, листи з відповідною пропозицією було направлено на адресу міністерства освіти, студентської федерації та Олімпійського комітету України.

Як очікувалося, остаточне рішення з приводу участі українських спортсменів у змаганнях буде прийнято на президії FISU 13 грудня.

«Ми продовжуємо сподіватися на участь українських спортсменів в Універсіаді, - заявив Матицин. - Все залежить від них, у них ще є час подати заявки для індивідуальних змагань. Питання участі збірної України у змаганнях в Красноярську буде вирішене в лютому».

Зимова Універсіада пройде в Красноярську 2-12 березня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: