Чиновники УЄФА не хочуть їхати до Криму, щоб не потрапити під санкції Євросоюзу

Чиновники УЄФА не хочуть їхати до Криму, щоб не потрапити під санкції Євросоюзу

При цьому, як стверджують у Криму, організація погодилася допомогти розвивати футбол на півострові

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) та Кримський футбольний союз (КФС) домовилися, що питання подальшої співпраці буде обговорено представниками у серпні.

Про це розповів президент КФС Юрій Ветоха.

Візит робочої комісії УЄФА з питань розвитку кримського футболу повинен був пройти восени минулого року, але був перенесений на невизначений термін.

«У нас 14 червня з колегами з УЄФА була робоча зустріч у Москві: ми відзвітували про проведення третього чемпіонату Криму, розповіли, як ми розвиваємося. Нам розповіли, у чому причина затримки зустрічі, - вона була пов'язана з організацією Чемпіонату світу», - сказав Ветоха.

«Оскільки Україна блокує будь-які ініціативи УЄФА по відношенню до Криму, ті домовленості, які були досягнуті, не змогли бути виконані з певних причин. Якщо така політика продовжиться, то ми домовилися, що наші зустрічі будуть проходити в Росії або на нейтральній території», - додав він.

За його словами, УЄФА запропонував такий формат зустрічей, оскільки його працівники та члени виконкому можуть при відвідуванні Криму потрапити під санкції як громадяни країн Євросоюзу.

«З боку виконкому УЄФА є повна підтримка футбольного Криму, і ми домовилися, що після закінчення Чемпіонату світу у серпні обговоримо питання, як далі нам співпрацювати», - пояснив глава КФС.

Однією з ініціатив УЄФА, яка не може бути поки реалізована через санкції, є виділення КФС мільйона євро на розвиток інфраструктури кримського футболу, розповів Ветоха.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: