«Дніпро» вдруге поступився в Кубку Європи ФІБА

«Дніпро»  вдруге поступився в Кубку Європи ФІБА
Фото: ФБУ

Надто мало дніпряни забивали в заключній чверті

«Дніпро» програв вдома грецькому «Арісу» в другому матчі групового етапу Кубка Європи ФІБА – 51:55.

Про це повідомляє прес-служба Федерації баскетболу України.

Господарі з перших секунд кинулися тиснути на позиції гостей. Перші атаки, які завершали Кожемякін та дальнім кидком Тимофеєнко, дозволили «Дніпру» захопити лідерство на старті. У греків не виходили збити стартовий тиск українців. За рахунку 12:3 гості взяли тайм-аут, який також мало їм допоміг. Стартову чверть вони програли в 7 очок.

З початком другої 10-хвилинки господарі продовжили дотримуватися своєї гри, краще влучали та переважали на підбираннях. Втім греки все ж зуміли вирівняти гру. Поки у дніпрян знизилася ефективність у реалізації атак, гості на середину чверті скоротили різницю до двох очок. Більшого українці зробити їм не дозволили. То ж на велику перерву команди пішли за п’ятиочкової переваги «Дніпра».

У господарів Закурдаєв досягнув за цей час позначки в 10 набраних очок, реалізувавши два з п’яти триочкових. Гості майже вдвічі поступалися за відсотком реалізації – 27,5  проти 44,83, та при цьому вони майже вдвічі більше атакували, що дозволяло не відпускати далеко господарів. 

З початком третьої чверті гості додали в швидкості. Відповідно у господарів розладналася комбінаційна гра. Греки таки скоротили відставання та пішли вперед. Втім завершення чверті потужніше відіграли дніпряни. Ривок 7:0 дозволив українцям забезпечити мінімальну двоочкову перевагу перед заключною 10-хвилинкою.

Початок чергової частини матчу господарі знову відіграли непереконливо. Жодного набраного очка за 5 хвилин. Суперники за цей час змогли набрати 7. За дві хвилини до кінця основного ігрового часу «Дніпро» відставав на 6 очок. Спроби відігратися виявилися марними. Надто мало дніпряни забивали в заключній чверті.

Кубок Європи з баскетболу

Группа G. 2 тур

«Дніпро» (Україна) – «Аріс» (Греція) – 51:55 (22:15, 11:13, 11:14, 7:13)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: