Дворазовий володар кубка Чехії. Що потрібно знати про наступного суперника «Динамо» у Лізі Європи

Дворазовий володар кубка Чехії. Що потрібно знати про наступного суперника «Динамо» у Лізі Європи

У четвер, 4 жовтня, кияни проведуть другий матч групового етапу Ліги Європи сезону-2018/19

У гостьовому поєдинку киянам належить зіграти з бронзовим призером чемпіонату Чехії – «Яблонцем» з Яблонця-на-Нисі. Початок о 22:00.

Чеський «Яблонець» був заснований у червні 1945 року під назвою ЧСК «Яблонець над Нисою». Досить довго клуб виступав у регіональних дивізіонах без особливих перспектив вибратися нагору і міняв назви.

У 1963 році «Яблонець» взяв «під крило» місцевий автомобільний завод, були створені придатні умови для спортивного клубу. Така співпраця продовжилося 30 років, аж до 1993 року. Саме у той період, у середині 70-х, «Яблонцю» вдалося вперше пробитися в еліту чеського футболу, але затрималася команда там всього на один сезон – 1974/75.

Серйозні успіхи та становлення «Яблонця», як клубу з топ-дивізіону країни, проходило у сезоні-1993/94. Їм вдалося посісти друге місце у другому за силою чемпіонаті Чехії та підвищитися у класі, де і виступають понині.

Домашній стадіон «Яблонця» – «Стшельніце», який був побудований ще наприкінці ХІХ століття. З огляду на відносно невеликі розміри міста, стадіон був чи не головною спорудою, а на його місці раніше знаходився однойменний стрілецький клуб.

У 1955 році пройшла серйозна реконструкція арени. Остання ж модернізація стадіону відбулася у 2005 року. Крім того, у 2008-му тут проводилися матчі та фінал чемпіонату Європи (U-19).

Єврокубковий дебют відбувся у Кубку УЄФА 1997/98, де клуб пробився до другого раунду кваліфікації. Нинішній єврокубковий сезон – восьмий для «Яблонця» за всю його історію та перший, у якому команда виступить у груповому етапі турніру.

Нинішній головний тренер – Петр Рада. На професійному рівні грав на позиції захисника. Виступав, переважно, за чеські та німецькі клуби, а також пограв у Канаді. За національну збірну країни провів 11 матчів (два голи). «Яблонець» він очолює вдруге. Перший період – 2003-2007 роки. Другий – з грудня 2017 року.

Вартість складу «Яблонця» - 12,1 мільйона євро. Титули: Кубок Чехії (1998, 2013), Суперкубок Чехії (2013).

Нагадаємо, «Динамо» вирушило на матч Ліги Європи проти «Яблонця» з Бєсєдіним, але без Вербича.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: