Джокович вийшов у фінал турніру у Шанхаї і гарантував собі другу сходинку у рейтингу

Джокович вийшов у фінал турніру у Шанхаї і гарантував собі другу сходинку у рейтингу
Фото взяте з сайту btu.org.ua

Новак програв лише три гейми у півфіналі з Олександром Звєрєвим

Серб провів сьогодні свій 1000 матч у турі і здобув 828 перемогу, завдяки якій зможе повернутися на другу позицію у рейтингу.

Титул у Шанхаї дозволить Джоковичу скоротити відставання від першої ракетки світу Рафаеля Надаля до 35 пунктів у чемпіонській гонці ATP.

Нагадаємо, що 31-річний серб у минулому сезоні не виступав  на жодному турнірі, починаючи з Вімблдону, тому з липня у нього немає очок для захисту.

Джокович втратив лідерство у світовій класифікації наприкінці сезону-2016, коли на верхню сходинку піднявся британець Енді Маррей. Останнього разу Новак посідав друге місце у рейтингу АТР ще у травні 2017 року. За цей період гіршим результатом Джоковича у класифікації АТР було 22 місце у травні-червні цього року.

Півфінал проти Олександра Звєрєва тривав усього одну годину. 21-річний німець, який в минулому сезоні переміг Джоковича у фіналі в Римі, не заробив жодного брейкпойнту за всю гру, а серб виконав по два брейки у кожній партії.

На рахунку Джоковича шість активно виграних м'ячів при дев'яти невимушених помилках (7/24 за цими показниками у Звєрєва). Новак переміг з рахунком 6:2, 6:1 і впевнено вийшов у фінал.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: