У Росії вважають, що звинувачення Бубки у корупції - журналістська вигадка

У Росії вважають, що звинувачення Бубки у корупції - журналістська вигадка
Валентин Балахнічев. Фото: СЭ

Зазначається, що переказ коштів був пов'язаний з розширенням проведення турніру «Зірки жердини»

Зв'язок переказу грошових коштів старшим віце-президентом Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) Сергієм Бубкою з проведенням Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро є нонсенсом, все це придумано пресою, щоб нашкодити Бубці.

Про це заявив колишній глава Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА) Валентин Балахнічев.

«Перерахування коштів Бубкою ніяк не пов'язане з проведенням Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро. Взагалі дивно думати, що я можу якимось чином вплинути на рішення будь-кого з членів МОК з проведення Олімпійських ігор. Це просто нонсенс», - зазначив він.

«Придумано все потужно для того, щоб просто нашкодити Сергію Бубці. Ніколи ні я не був пов'язаний з усім цим, ні Бубка», - сказав Балахнічев по телефону кореспонденту агентства «Р-Спорт».

«Переказ коштів був пов'язаний з розширенням проведення турніру «Зірки жердини», з чим я допомагав Сергію. Ми намагалися збільшити кількість цих змагань», - додав він.

«Зірки жердини» - легкоатлетичний турнір зі стрибків із жердиною, який проводився в Донецьку з 1990 року.

Фінансова прокуратура Франції раніше заявила про глобальну корупційну схему навколо Папа Массата Діака, пов'язану з підкупом членів МОК і IAAF.

За заявою прокуратури, є ознаки того, що фінансові кошти були отримані в обмін на голоси членів IAAF і МОК, які брали участь у виборах міст, які приймуть Олімпійські ігри і інші великі змагання.

Як відомо, главу НОК України Сергія Бубку підозрюють в причетності до корупційного скандалу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: