Екс-українка, яка відбувала дискваліфікацію через допінг, принесла Грузії золото ЧЄ з важкої атлетики

Екс-українка, яка відбувала дискваліфікацію через допінг, принесла Грузії золото ЧЄ з важкої атлетики
Анастасія Готфрід

21-річна Анастасія Готфрід – уродженка Сніжного Донецької області

На чемпіонаті Європи з важкої атлетики, який відбувається в Бухаресті (Румунія) розіграні медалі у вагових категоріях до 75 і до 90 кг у жінок.

У вазі до 75 кг перемогу в двоборстві здобула іспанка Лідія Валентин. Срібним призером стала француженка Ґаель Найо, бронзовим – фінка Мері Ільмарінен.

У категорії до 90 кг виграла Анастасія Готфрід з Грузії. Друге місце зайняла австрійка Сара Фішер, третьою стала полька Кінґа Качмарчик.

21-річна Анастасія Готфрід – уродженка Сніжного Донецької області (нині ця територія знаходиться під контролем орків). Під українським прапором вона ставала чемпіонкою Європи і світу, але в 2015-му змінила громадянство і почала виступати за Грузію.

Ставши в минулому році чемпіонкою світу, Готфрід дала гнівне інтерв'ю, в якому розповіла, як їй і її чоловікові-тренеру Денису Готфріду (бронзовому призеру Олімпіади-1996 і представнику сил зла в складі Внутрішніх військ під час Революції Гідності) не давали розвиватися в Україні. Змовчала у своїх висновках Анастасія лише про одну маленьку деталь: за нашу країну вона не могла виступати, оскільки в 2013 році здала позитивну допінг-пробу і відбувала дискваліфікацію.

Тренер Денис Готфрід недавно отримав довічне відлучення від спорту з причини, що на допінгу регулярно попадалися його підопічні.

Власне, Україна разом з Росією, Вірменією, Туреччиною, Молдовою, Білоруссю та Азербайджаном на останніх чемпіонатах світу та Європи через старі допінгові гріхи ще часів Гофріда не виступала.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: