Експерти прогнозують закінчення європейської кар'єри Суркіса

Експерти прогнозують закінчення європейської кар'єри Суркіса

Суркіс став одним з найуспішніших вітчизняних чиновників в УЄФА, але не зміг втриматися від спокус

На Україну та УЄФА чекає новий етап взаємин, в яких не залишиться місця для Григорія Суркіса. Більш того, саме його позиція і принципи роботи можуть багато в чому обернутися негативними наслідками для українського іміджу в середовищі європейських футбольних функціонерів. Такого висновку дійшли автори статті «Кінець епохи Григорія Суркіса», розміщеної днями на порталі «Трибуна».
«Найголовніше для нього (Григорія Суркіса. – Ред.) зараз – піти з УЄФА з мінімальними репутаційними втратами після скандалу з виборами нового глави УЄФА. На жаль, він закінчує свою блискучу кар'єру з клеймом корупціонера», – йдеться в матеріалі.
Автор упевнений у тому, що Суркіс став одним з найуспішніших вітчизняних чиновників у цій організації, але не зміг втриматися від спокус, котрі, як і для багатьох найвищих керівників УЄФА та ФІФА, закінчилися репутаційним фіаско. Базовими причинами, що стали «початком кінця» кар'єри Суркіса, називають активну участь у команді Блаттера і Платіні, зроблену під час останніх виборів глави УЄФА ставку на кандидата, який програв, а головне – досить неоднозначну позицію з «російського питання». Йдеться про відсутність футбольних санкцій проти країни-агресора, які досить серйозно розглядалися окремими експертами. «В УЄФА було досить причин для серйозного удару по Росії, але, як і в Олімпійському комітеті українець Сергій Бубка, так у футболі українець Григорій Суркіс стали на захист північного сусіда», – пишуть автори статті. Вони впевнені в тому, що європейська реакція на таку позицію віце-президента УЄФА була більш ніж здивованою.
«Вибір Києва для проведення фіналу Ліги чемпіонів – 2018 – це перемога не Григорія Суркіса... Ми повинні розуміти, що нині настає нова ера взаємин УЄФА і України... Сподіватимемося, що Україна не залишиться без свого лобі в міжнародних футбольних організаціях. На зміну Григорію Суркісу прийдуть нові амбіційні футбольні люди. Головне, щоб для них на першому місці був футбол, а не питання особистого збагачення», – йдеться в матеріалі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: