Екстра-ліга з футзалу. «Енергія» несподівано програла «Титану». Інші матчі 6-го туру

Екстра-ліга з футзалу. «Енергія» несподівано програла «Титану». Інші матчі 6-го туру

«Продексім», «ХІТ» і «Сокіл» здобули перемоги

У чемпіонаті України серед команд Екстра-ліги з футзалу були зіграні матчі 6-го туру.

Про це повідомляє офіційний сайт Асоціації футзалу України.

В Одесі відбувся дебют Максима Коптєва на посаді виконуючого обов`язки головного тренера «Юні-Ламану». І початок поєдинку його підопічних проти «Сокола» наче б то і вдався – «помаранчеві» повели 1:0. Однак, це був єдиний позитивний момент для господарів майданчику. Далі за справу взявся Олександр Педяш, який протягом першого тайму оформив «класичний» хет-трик. А вже після перерви його партнери по команді довели справу до логічного кінця і повезли з берегів Чорного моря свою чергову перемогу.

«Юні-Ламан» (Одеса) – «Сокіл» (Хмельницький) – 1:5

Голи: Якубець (3) – Педяш (4, 15, 19), Подлюк (30), Шеремета (33)

Поєдинок у Києві мав стати центральним у турі, однак у підсумку став бенефісом Олександра Корнійчука. Хоча на початку матчу про це навіть не йшлося. Так, Корнійчук відкрив рахунок вже на 2-й хвилині, але Гірка дуже швидко відновив рівновагу. Однак, потім «ХІТ» перехопив ініціативу, і вже незадовго до перерви на табло світилися цифри 3:1 на користь столичної команди. Більше того – якби Колесников забив дабл-пенальті, то рахунок міг би стати більшим.

Цим «подарунком» гості з Івано-Франківська скористались вже по перерві, але голи Шведа та Корсуна не врятували ситуацію для «драконів». А все через того ж таки Корнійчука. Саме його два голи не тільки трансформувались у «покер» для Олександра, а й підбили підсумок під усім матчем – 5:3 на користь «ХІТа», який не тільки ще більше покращив свою статистику зустрічей з «Ураганом», а і натякнув «Соколу», що він від хмельницького клубу не має наміру відставати.

«ХІТ» (Київ) – «Ураган» (Івано-Франківськ) – 5:3

Голи: Корнійчук (3, 12, 23, 40), Журба (20 - з 10-метрового) – Гірка (6 - з 6-метрового), Швед (23), Корсун (24)

Для футзалістів «Епіцентру К Авангарду» початок першого тайму був справжнім шоком. Вже на 2-й хвилині «Продексім» повів у рахунку 2:0, і надалі підопічні Ігоря Москвичова старались не послаблювати тиск на ворота Бутова. Однак, одесити все-таки ближче до середини першого тайму спробували прийти у себе. Але буквально тут же на них очікувала ще одна неприємність – гол від Шпигаря. Таким чином, вже у середині першої 20-хвилинки «Продексім» майже наполовину вирішив питання щодо переможця цього протистояння.

Однак, підопічні Кирила Красія все-таки створили кілька непоганих нагод біля воріт Савенка, проте бодай скоротити розрив у рахунку їм не вдавалося. А «Продексім» продовжував грати за рахунком, і вже по ходу другого тайму збільшив свою перевагу. Спочатку Скорий оформив дубль, а наприкінці поєдинку Калуков поставив крапку під підсумком цього поєдинку. Єдиний мінус для чинних чемпіонів України у даній грі – нереалізований В`ячеславом Чудновим дабл-пенальті. Але він на долю матчу не вплинув.

«Продексім» (Херсон) – «Епіцентр К Авангард» (Одеса) – 5:0

Голи: Скорий (1, 33), Волянюк (2), Шпигар (10), Калуков (40)

А от у Львові сталася сенсація. І її автором став покровський «Титан». Хоча з іншого боку – тут нема, чому дивуватися. «Титан» у цьому сезоні непогано грає на виїзді, але тепер йому протистояла «Енергія», яка саме вдома традиційно набирає левову частину своїх очок. Бажання «енергетиків» залишити суперників без виїзних очок і цього разу підтвердив капітан господарів Андрій Федюк, який відкрив рахунок. Хоча там не обійшлося без двох рикошетів – спочатку від штанги, а потім від Андрія Мельника.

Тим не менш, «енергетики» не тільки не збільшили свою перевагу, а і дозволили «титанам» прийти у себе та вирівняти гру, що почало виливатися у перспективні моменти біля воріт Пітулі. Один з них наприкінці першого тайму призвів до голу. Пітуля відбив перед собою м`яч після дальнього удару Мілінького, а Єрьомін опинився першим на підбиранні і змусив капітулювати голкіпера «Енергії».

Нічийний рахунок змушував обидві команди створювати ще більше моментів. Особливо намагались це зробити «енергетики», і у них були дуже непогані епізоди біля воріт Андрія Мельника. У свою чергу, покровці намагались гідно відповідати. А на останніх хвилинах, за рахунку 1:1, наставник «Енергії» Валерій Легчанов ризикнув піти з п`ятим польовим. Це рішення виявилось фатальним, оскільки на останній хвилині Олег Єрьомін не тільки оформив дубль, вразивши порожні ворота львів`ян, а і приніс перемогу «Титану».

«Енергія» (Львів) – «Титан» (Покровське) – 1:2

Голи: Федюк (4) – Єрьомін (20, 40)

1_17

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: