Функціонера Міжнародної федерації плавання підозрюють у вбивстві

Функціонера Міжнародної федерації плавання підозрюють у вбивстві
Фото Reuters

В Угорщині може розгорітися серйозний скандал

Віце-президент Міжнародної федерації плавання (FINA) Тамаш Гярфаш заарештований угорською поліцією за підозрою в організації вбивства.

Про це передає видання Inside the Games.

За інформацією джерела, Гярфаш є одним з двох головних підозрюваних у справі про вбивство угорського медіамагната Яноша Фенью.

Відомий підприємець і фотограф був убитий у лютому 1998 року, коли повертався додому на машині – на перехресті у його автомобіль було випущено більше 20 куль з автомата, багато хто з них потрапили у голову та груди Фенью, через що він помер на місці.

Довгі роки правоохоронці не могли знайти навіть виконавця злочину, проте у 2013-му він нарешті був спійманий – ним виявився Йозеф Рохач.

У минулому році Рохача був засуджений до довічного ув'язнення. При цьому свого замовника злочинець так і не назвав.

Втім, вже незабаром поліції вдалося вийти на Гярфаша, який, як зазначають ЗМІ, вважав Фенью одним з головних суперників у боротьбі за престижну посаду в Угорській федерації плавання.

Разом з чиновником FINA був заарештований і ще один підозрюваний в організації вбивства бізнесмена, проте його ім'я не розкривається.

Цікаво, що Гярфаш був президентом національної федерації плавання протягом 23 років, покинувши пост лише у 2016-му.

Одним з ініціаторів його відставки стала відома угорська плавчиха Катінка Хоссу, триразова олімпійська чемпіонка та багаторазова переможниця чемпіонатів світу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: