Гонщик Формули-1 Фернандо Алонсо візьме участь у 24-годинному марафоні

Гонщик Формули-1 Фернандо Алонсо візьме участь у 24-годинному марафоні

В екіпаж з Алонсо увійдуть два молодих пілота

Команда United Autosports, що належить Заку Брауну, виконавчому директору McLaren, офіційно підтвердила участь Фернандо Алонсо в гонці «24 години Дайтона».

У січні 2018 року іспанець сяде за кермо прототипу категорії LMP2 Ligier JS P217. Для підготовки до цієї події його чекають приватні тести за кермом прототипу цього року і офіційна тестова сесія 5-7 січня.

В екіпаж з Алонсо увійдуть два молодих пілоти, Філ Хансон і Ландо Норріс. Хансону всього 18 років, але він далеко не новачок в гонках прототипів. Британець діючий чемпіон Asian Le Mans Series в категорії LMP3, а крім того, вже сідав за кермо Ligier JS P217 в European Le Mans Series і «24 годинах Ле-Ману» в 2017-му.

«Це дуже захоплюючий і цікавий проект. Мені доведеться вивчити абсолютно нову для мене категорію автоспорту, пристосуватися до іншої поведінки машини, до іншого стилю пілотажу, і я не можу дочекатися цієї можливості випробувати себе», - сказав Алонсо.

«24 години Дайтона» - сама культова американська гонка. Це всі знають. Вона не входить в «потрійну корону» автоспорту, але я завжди говорив, що моя мета - стати різнобічним гонщиком, і цей досвід допоможе мені в підготовці до будь-якої іншої гонці на витривалість, в якій я можу взяти участь», - заявив гонщик.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: