Формула-1. Хемілтон виграв кваліфікацію Гран Прі Японії у мінливих умовах, Феттель провалився

Формула-1. Хемілтон виграв кваліфікацію Гран Прі Японії у мінливих умовах, Феттель провалився
Фото взяте з сатйту motorsport.com

Гонщик Mercedes виборов поул на етапі Формули-1 у Сузуці

На початку першого сегменту кваліфікації лідерство захопив Себастьян Феттель (1.29,049), який майже на шість десятих секунди випередив свого напарника по Ferrari Кімі Райкконена.

Гонщики Mercedes не забарилися з відповіддю: Льюїс Хемілтон одразу проїхав коло за 1:28,702 і перехопив лідерство, а Валттері Боттас піднявся на третю сходинку, випередивши Райкконена. Кімі випередив ще й Макс Ферстаппен, а от Даніель Ріккардо, як і в більшості випадків до цього, замкнув шістку найшвидших.

Невдовзі після цього на трасі розвернуло Феттеля, який, втім, зміг продовжити рух.

Значно менше пощастило Маркусу Ерікссону, який помилився в сьомому повороті, вилетів із траси і розбив машину, через що сесію було призупинено.

До другого сегменту не пройшли Ніко Хюлькенберг, Сергій Сироткін, Фернандо Алонсо, Стоффель Вандорн і Ерікссон.

Другий сегмент гонщики Ferrari розпочали на Supersoft, а от представники Mercedes – на Soft. І навіть у цьому режимі «срібні стріли» виявилися швидшими.

За межами фінальної частини залишилися Шарль Леклер, Кевін Магнуссен, Карлос Сайнс, Ленс Стролл і Ріккардо, який не показав результату через проблеми з мотором.

Фінал кваліфікації гонщики все ж таки розпочали на сліках – усі, крім Феттеля і Райкконена, які проїхали одне «зайве» коло на проміжній гумі і повернулися в бокси, коли побачили, що траса фактично суха.

У першій спробі найкращим став Хемілтон, який на три десяті випередив Боттаса. На секунду від Боттаса відстав Ферстаппен, а ще на півсекунди – Райкконен. Щодо Феттеля, то він помилився в одному з поворотів і став лише дев'ятим.

У вирішальній спробі нікому не вдалося додати – знову ж таки через дощ. Таким чином, всі залишилися на своїх місцях: Хемілтон, Боттас, Ферстаппен і Райкконен склали першу четвірку, п'ятим став Грожан, який випередив Гартлі, Гаслі й Окона, а дев'ятим – Феттель, позаду якого опинився лише Перес.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: