IBU відсторонив Вишневську і ще вісім біатлоністів з Казахстану через підозри в застосуванні допінгу

IBU відсторонив Вишневську і ще вісім біатлоністів з Казахстану через підозри в застосуванні допінгу
Галина Вишневська

Рішення прийнято на основі даних кримінального розслідування, проведеного в Австрії та Італії

Міжнародний союз біатлоністів (IBU) повідомив Союз біатлоністів Казахстану про те, що дев'ять членів збірної тимчасово відсторонені в зв'язку з підозрами в порушенні антидопінгових правил.

Про це повідомляє прес-служба IBU.

«Для того щоб гарантувати справедливість проведених змагань і уникнути істотного ризику допінгових санкції, наступні члени збірної Казахстану з біатлону тимчасово відсторонені від участі в будь-яких змаганнях, що проводяться під егідою IBU. Відсторонення вступає в силу негайно і триватиме до остаточного рішення щодо передбачуваних порушень антидопінгових правил», - йдеться в прес-релізі IBU.

Тимчасово відсторонені Галина Вишневська, Аліна Райкова, Дар'я Кліміна, Ольга Полтораніна, Анна Кістанова, Ян Савицький, Максим Браун, Антон Пантов і Василь Подкоритов.

Рішення прийнято на основі даних кримінального розслідування, проведеного в Австрії та Італії.

Після того, як спортсмени представлять пояснення в IBU, союз приймете рішення про подальший перебіг справи.

Під час ЧС-2017 австрійському Гохфільцені поліція провела обшук в готелі, де розташовувалася команда Казахстану. У кімнатах, де проживали спортсмени були виявлені заборонені препарати і медичні пристрої.

20 січня 2018 року під час етапу Кубку світу в Антхольці італійська поліція також обшукала розташування казахстанської команди. У кімнаті доктора збірної були виявлені упаковки з преднізолоном.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: