Історія вказує на те, що «Динамо» пройде АЕК у Лізі Європи (відео)

Історія вказує на те, що «Динамо» пройде АЕК у Лізі Європи (відео)
Андрій Шевченко проти «Панатінаїкоса»

Київська команда лише одного разу програвала грецькі команді у розіграшах єврокубків

За час виступів у єврокубках футболісти «Динамо» чотири рази зустрічалися з представниками чемпіонату Греції.

АЕК вперше зустрічається на єврокубковому шляху «Динамо», хоча до цього кияни встигли зіграти з усіма грецькими топ-клубами.

Щоправда, у 1995-му зустріч вийшла з поганим присмаком – за звинуваченням іспанського арбітра Антоніо Лопеса Ньєто у спробі підкупу представниками «Динамо», київський клуб був відсторонений від єврокубків. Перемога над «Панатінаїкосом» (1:0, гол Косовського) була анульована.

«Панатінаїкос» при цьому – єдиний представник Греції, якому вдалося обіграти «Динамо». У вересні 1998-го в Афінах кияни повели в рахунку на 31-й хвилині (Ребров), але команда Валерія Лобановського програла 1:2.

У листопаді 1998-го у Києві «Динамо» знову могло програти, але ближче до кінця зустрічі гості не витримали – 2:1 (Ребров, автогол).

А у чотирьох попередніх дуелях з греками у киян – три перемоги (над «Олімпіакосом» і ПАОКом) при одній нічиїй (з «Олімпіакосом» 2:2).

Чотири м'ячі з дев'яти у тих матчах 1975-1976 років забив Колотов, двічі відзначився Буряк і по одному разу Слободян (вдома з ПАОКом 4:0), Онищенко (1:0 з «Олімпіакосом») і Блохін (на виїзді з ПАОКом, 2:0)

Відео з крайнього матчу «Динамо» з грецькою командою – з «Панатінаїкосом» у 1998 році:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: