Колишній власник команди Формули-1 відправиться за ґрати

Колишній власник команди Формули-1 відправиться за ґрати

Віджея Маллью мають екстрадувати в Індію

Колишній власник команди Ф1 Віджей Маллья має бути екстрадований з Великої Британії до Індії, де його підозрюють у скоєнні економічних злочинів. Так вирішив суд Лондона.

Індійський мільярдер придбав команду Формули-1 Spyker, яка вела свій родовід від Jordan, у жовтні 2007 року, і з 2008-го виставляв її у чемпіонаті світу під назвою Force India.

Віджей Маллья залишався власником стайні з Сільверстоуна до липня 2018-го, коли Force India через купу боргів опинилась на межі банкрутства і зрештою була продана консорціуму на чолі з Лоуренсом Строллом – батьком пілота Ф1 Ленса Стролла.

Проте у Малльї на той час був значно більший головний клопіт: раніше проти бізнесмена, який жив у Лондоні, на його батьківщині в Індії розпочали судове переслідування з приводу шахрайства – зокрема, Віджея звинуватили у фінансових махінаціях з його авіакомпанією Kingfisher Airlines.

Маллья взяв в індійських банках близько $1,4 млрд позик, які, на думку індійських правоохоронців, він не збирався повертати.

Він відкидав усі звинувачення і наголошував, що судова справа проти нього є політично мотивованою.

Індія звернулася до Великої Британії з проханням екстрадиції мільярдера, і в понеділок суд Лондона розглянув це клопотання.

Не знайшовши достатніх доказів щодо політичного переслідування 62-річного Малльї, суд ухвалив екстрадицію індійця.

Останню крапку у цьому питанні мусить поставити міністр внутрішніх справ, який має затвердити екстрадицію.

Втім, Маллья може подати апеляцію до Високого суду, але буде депортований протягом 28 днів, якщо програє її.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: