Левченко не отримала звання «Висхідної зірки» світової легкої атлетики

Левченко не отримала звання «Висхідної зірки» світової легкої атлетики

Кращою спортсменкою року за версією IAAF стала бельгійка Нафіссату Тіам

Срібна призерка чемпіонату світу та переможниця молодіжного чемпіонату Європи стрибунка у висоту Юлія Левченко не зуміла стати переможницею в номінації «Висхідна зірка» світової легкої атлетики.

19-річна українка потрапила до трійки претендентів. Конкуренцію Левченко склали срібна медалістка чемпіонату світу в Лондоні в бігу на 400 метрів Сальва Ейд Насер з Бахрейну і, як виявилося, переможниця не тільки чемпіонату світу Північної Америки в потрійному стрибку, а й в номінації «Висхідна зірка» світової легкої атлетики серед дівчат Юлімар Рохаса. Нагорода була вручена венесуелці на офіційній церемонії нагородження кращих спортсменів IAAF в Монако.

Переможцем в цій же номінації серед чоловіків став 21-річний норвежець Карстен Вархольм, який у 2017 році зумів добути золото (400 м з бар'єрами) і срібло (400 м) на чемпіонаті Європи U-23, а також золото в бігу на 400 метрів з бар'єрами на чемпіонаті світу.

Кращою спортсменкою року за версією IAAF стала бельгійка Нафіссату Тіам. У сезоні, що завершився багатоборка виграла чемпіонат світу і чемпіонат Європи в приміщенні. Атлетом року був визнаний стрибун у висоту Мутаз Баршев. Катарець виграв чемпіонат світу і «Діамантову Лігу» в 2017 році, завдяки чому обійшов Мо Фару і Вейда ван Нікерка.

Також свою нагороду отримав Усейн Болт. За свої досягнення і внесок в легку атлетику він отримав нагороду Президента IAAF.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: