Марк Маркес став одним із п’яти найуспішніших гонщиків в історії MotoGP

Марк Маркес став одним із п’яти найуспішніших гонщиків в історії MotoGP
Марк Маркес

Іспанець став частиною еліти

З перемогою на Бурірамі, яка стала 68-ою у його кар’єрі, Марк Маркес не тільки став на один крок ближче до сьомого титулу чемпіона світу – він досяг рівня Хорхе Лоренсо за кількістю перемог та увійшов до абсолютної п’ятірки MotoGP.

У 25 років Маркес вже став однією з легенд чемпіонату світу. Марк став частиною еліти – найуспішніших п'яти гонщиків за всю історію «Великих призів».

Найбільше перемог – 123 – на рахунку Джакомо Агостіні. Друге місце у цьому рейтингу з 115 виграними гонками посідає Валентино Россі. Наступні – Анхель Ньєто з 90 перемогами та Майк Хейвулд із 76-ма.

Четверте місце виглядає цілком реальним для Маркеса, якщо врахувати, що після дебюту у MotoGP він ніколи не вигравав менше п'яти гонок за сезон. А таке було лише раз, у 2015 році, єдиному сезоні, коли він не виграв титул чемпіона світу.

Цікаво, що іспанець посідає п'яте місце у рейтингу з перемогами виключно у прем'єр-класі з 42 виграними гонками MotoGP. Лоренсо випереджає його, але не набагато – на рахунку у Хорхе 47 перемог.

Марк виграв на 47 гонок менше лідера цього рейтингу Валентино, котрий здобув свою 89-ту перемогу минулого року на Гран Прі Нідерландів. Однак перед Маркесом ще є Агостіні (68 перемоги) та Мік Дуен (54 перемоги).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: