«Мілан» через борги перейшов у володіння американської інвестиційної компанії

«Мілан» через борги перейшов у володіння американської інвестиційної компанії
Фото EPA-EFE

Тепер компанія Elliott Management володіє італійським клубом

Італійський футбольний клуб «Мілан» через борги перейшов у володіння американської інвестиційної корпорації Elliott Management.

Про це повідомляє портал Football Italia.

Китайські інвестори на чолі з президентом «Мілана» Лі Юнхуном, які володіли клубом, не змогли вчасно погасити заборгованість у розмірі € 32 млн перед Elliott Management (в цілому американська компанія надала € 303 млн).

Elliott Management має намір вкласти у клуб € 50 млн, щоб стабілізувати фінансовий стан «Мілана».

«Володіння і контроль над холдинговою компанією, якій належить «Мілан», сьогодні передані у розпорядження Elliott Management», - йдеться у заяві компанії, яку цитує Football Italia.

«Після отримання контролю над клубом компанія планує зробити наступні кроки: створити фінансову стабільність і встановити раціональне управління, створити гарантії того, що клуб буде добре капіталізований, створити стійку операційну модель, яка буде враховувати правила фінансового «фейр-плей», - додається у зверненні.

«Мілан» посів шосте місце у чемпіонаті Італії та повинен був зіграти у наступному сезоні в Лізі Європи. Однак Союз європейських футбольних асоціацій відсторонив «Мілан» від участі у єврокубках за порушення фінансового «фейр-плей».

У 2017 році китайські інвестори викупили 99,93% акцій «Мілана» у Fininvest, що належала на той момент багаторічному президенту клубу Сільвіо Берлусконі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: