На «Арені-Львів» природний газон замінять штучним

На «Арені-Львів» природний газон замінять штучним
Фото: 24tv.ua

Тендер на відповідні роботи оголосили вчора, 15 січня, на сайті публічних закупівель Prozorro

Подати тендерну пропозицію можна до 30 січня цього року, а безпосередньо аукціон запланований на 31 січня.

Початкова вартість робіт складає 7 мільйонів гривень. Втім, аукціон спрямований на пониження ціни.

«Кінцева ціна становить 7 мільйонів, а аукціон іде в сторону зниження. Тобто переможе той, хто запропонує найменшу ціну. Потім ми розглядаємо, чи відповідає пропозиція технічним характеристикам, і, якщо відповідає, то ми підписуємо договір», – розповів у коментарі Tvoemisto.tv начальник сектору державних закупівель Орест Сліпецький.

Поле стадіону встановили ще до Євро-2012. За словами Сліпецького природна основа газону розрахована на 3-5 років експлуатації. Втім, теперішній газон використовують вже восьмий рік. 

Подібний тендер оголошують вже втретє. Попередній був в травні минулого року. Тоді вартість робіт становила 2 млн гривень.

Зараз на стадіоні планують замінити природній газон штучним, що потягне за собою більші витрати, проте також дозволить проводити більше матчів на стадіоні.

«У травні тендер не відбувся. Тоді був тільки один учасник, а потім у нас просто не було коштів. Якщо раніше поле було з натуральної трави, то зараз ми хочемо зробити штучну основу, на яку висіватимуть траву. Це дозволить нам проводити два матчі у тиждень, а сьогодні поле не витримує більше одного. До того ж, менше грошей потрібно буде на догляд за полем», – пояснив Сліпецький.

Розмір поля стадіону складає 111 на 72 метри, загальна площа 7 992 м. кв. Нове покриття вирощуватиметься у синтетичному матеріалі, з висотою ворсу 55 мм.

Для укладання гібридної трави поле засиплять сумішшю піску і торфу, посіють газонні трави і внесуть добрива. Агрономи супроводжуватимуть весь процес протягом шести місяців після завершення робіт.

Початок робіт запланований на 1 березня, а закінчити роботи підрядник має до 9 вересня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: