Німецький тенісист Звєрєв став переможцем Підсумкового турніру ATP

Німецький тенісист Звєрєв став переможцем Підсумкового турніру ATP
Олександр Звєрєв
Фото: EPA-EFE

У фіналі він обіграв першу ракетку світу серба Новака Джоковича

Німецький тенісист Олександр Звєрєв здобув перемогу над сербом Новаком Джоковичем у фіналі Підсумкового турніру Асоціації тенісистів-професіоналів (ATP).

Зустріч тривала годину 21 хвилину та завершилася з рахунком 6:4, 6:3 на користь спортсмена з Німеччини.

21-річний Звєрєв, який займає п'яте місце у рейтингу ATP, вдруге брав участь у Підсумковому турнірі, у минулому році він не зміг вийти з групи.

Для представника Німеччини цей титул став 10-м у кар'єрі. На турнірах серії Grand Slam він жодного разу не проходив далі чвертьфіналу, а свій перший трофей завоював на турнірі ATP у Санкт-Петербурзі у 2016 році. У 2018 році він також виграв турніри у Вашингтоні, Мадриді та Мюнхені.

Звєрєв – третій представник Німеччини, який переміг на Підсумковому турнірі ATP, після Бориса Беккера (1988, 1992, 1995) і Міхаеля Штіха (1993). Він є сином радянського тенісиста Олександра Звєрєва.

31-річний Джокович, який є першою ракеткою світу, грав у Підсумковому турнірі ATP в 11-й раз, серб ставав переможцем змагань п'ять разів, ще два рази грав у фіналі. В активі Джоковича 72 титулу ATP за кар'єру. Він програв другий фінал за два тижні, 4 листопада у вирішальному матчі турніру у Парижі він поступився росіянину Карену Хачанову.

Підсумковий турнір ATP проводиться з 1970 року. Призовий фонд завершилися змагань склав $ 8 млн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: