Олімпіада-2016. Перше олімпійське «золото» з Донбасу

Олімпіада-2016. Перше олімпійське «золото» з Донбасу

Олег Верняєв приніс Україні першу і поки єдину золоту медаль .

Олег Верняєв народився 29 вересня 1993 року у Донецьку.

На Олімпіаді в Лондоні чотири роки тому був 11-м в особистій першості і 4-м в командному.

У минулому році став першим українцем, який завоював Кубок Світу в спортивній гімнастиці.

Бруси - коронний снаряд. У цій дисципліні Олег виграв чемпіонат світу, чемпіонат Європи, Європейські ігри . Саме на брусах спортсмен завоював золоту медаль Олімпійських ігор у Ріо.



Також у Ріо Олег став другим у багатоборстві.

В спортивній гімнастиці спортсмен вже 15 років. Мати Олега, яка в дитинстві теж займалася спортивною гімнастикою, привела 7 річного хлопця в гімнастичний зал.

«Мої перемоги - це багато в чому заслуга мого тренера», - каже Олег Верняев. «З Геннадієм Сартінскім ми разом вже майже сім років. Так вийшло, що мій перший тренер - Ольга Єрмакова - поїхала працювати до Австралії, і я залишився без наставника. У нашій спортивному середовищі всі один одного знають. У нас якраз був збір на олімпійській базі в Кончі-Заспі, батьки приїхали зі мною і поговорили з тренером. Він погодився взяти мене в свою групу. До цього часу я здав тести, закінчив школу, і ми всією сім'єю з Донецька переїхали в столицю.»

 Заслуженний майстер спорту Верняєв неодноразово отримував непогані пропозиції. Одна з них від Росії:

«На етапі Кубка світу в Котбусі підходили росіяни і пропонували змінити громадянство, виступати за один з російських регіонів. Зарплата - 5 тисяч євро, квартира, машина, освіту в будь-якому вузі. Плюс ще від федерації гімнастики Росії стипендія - 3,5 тисячі доларів. Одна умова: я повинен переїхати з тренером, з яким також пообіцяли гідну зарплату і житло. Обіцяли навіть працевлаштувати батьків»,-розповідає Олег.

Але бажання бути дома і виступати за свою країну для спортсмена поки що передусім.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: