Перша олімпійська чемпіонка України намагалася відсудити у держави 50 млн доларів

Перша олімпійська чемпіонка України намагалася відсудити у держави 50 млн доларів
Оксана Баюл. Фото з Facebook

Але суд визнав вимоги Оксани Баюл безпідставними

Олімпійська чемпіонка з фігурного катання Оксана Баюл намагалася переконати суд Каліфорнії, що не отримала належного прибутку за використання свого імені та біографії.

Позов подавався до держави Україна, медіаменеджера Джозефа Чарльза Леміра, Делаверської корпорації Olympic Champions Ltd і корпорації з Британських Віргінських островів Olympic Champions Ltd.

Федеральний суд Центрального округу Каліфорнії відмовився стягнути з України понад $ 50 млн (близько 1,3 млрд грн) на користь олімпійської чемпіонки.

Про це повідомила прес-служба українського Міністерства юстиції.

Позов розглядався з 2015 року у США. Колишня фігуристка заявляла, що відповідачі порушили принцип сумлінності та чесної ділової практики в межах трудового договору з нею, а також передали права на використання її імені, популярності та біографії непричетним третім особам.

Баюл нібито не отримала належний прибуток за ці операції.

Суд визнав її вимоги безпідставними.

Згідно з даними системи державних закупівель ProZorro, Мін'юст заплатив $ 339,8 тис. (близько 8,8 млн грн) міжнародній юридичній компанії Holland & Knight LLP для захисту у суді.

У 1994 році у 16-річному віці Баюл перемогла на Олімпійських іграх у норвезькому Ліллехаммері. Після цього вона перебралася у США.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: