Підсумковий турнір ATP. Димитров зіграє проти Гоффена в головному матчі сезону. Статистика

Підсумковий турнір ATP. Димитров зіграє проти Гоффена в головному матчі сезону. Статистика

19 листопада в Лондоні відбудеться фінальний поєдинок Підсумкового чемпіонату в чоловічому турі з тенісу

Григор Димитров (Болгарія). 26 років. 6-а ракетка світу


Григор ДимитровГригор Димитров

Давід Гоффен (Бельгія). 26 років. 8-а ракетка світу

Давід ГоффенДавід Гоффен

Особисті зустрічі

Тенісисти вісім разів грали один з одним на турнірах різного рівня починаючи з 2010 року, коли вони вперше зустрілися в фіналі німецького ф'ючерсу.

Сім перемог в цьому протистоянні здобув болгарин.

На рівні АТР туру Димитров чотири рази обіграв Гоффена, в тому числі тричі (AUS Open, Софія і в груповому турнірі ATP Finals) в цьому році. Гоффен свою єдину перемогу над Григором здобув в цьому році, в чвертьфіналі турніру в Роттердамі.

Шлях до фіналу

Обидва тенісисти стартували у групі Сампраса.

Григор Димитров виграв всі свої матчі, по черзі здолавши Домініка Тіма, Давида Гоффена і Пабло Каррено-Буста, а в півфіналі впорався з Джеком Соком. У чотирьох матчах Димитров програв лише два сети, віддавши другу партію в поєдинку з Тімом і першу в матчі з Соком.

Давід Гоффен в першому турі сенсаційно обіграв лідера світового рейтингу Рафаеля Надаля, після чого той прийняв рішення завершити турнір. У другому турі зумів взяти лише два гейми проти Григора Димитрова, а в третьому впевнено обіграв Домініка Тіма. У півфіналі Гоффен вперше в кар'єрі, після шести поразок, переміг Роджера Федерера.

Болгарин провів на корті 6 годин 33 хвилини ігрового часу, тоді як його бельгійський опонент витратив 6 годин 46 хвилин.

Статистика турніру. Димитров - Гоффен

Відсоток першої подачі: 57 - 61

Відсоток виграшу м'ячів на першій подачі: 81 - 71

Відсоток виграшу м'ячів на другій подачі: 54 - 44

Ейси: 13 - 25

Подвійні помилки: 13 - 18

Успіхи в сезоні

Григор Димитров в цьому році провів 67 матчів з яких виграв 48. Болгарин вдруге в кар'єрі виграв три титули за сезон. У цьому році він переміг в Брісбені, Софії і вперше виграв турнір серії Мастерс (Цинциннаті). На змаганнях в Стокгольмі Димитров зупинився за крок від титулу, програвши у вирішальному матчі Хуану Мартіну дель Потро. На турнірах Великого Шолома Димитров лише одного разу зумів пройти далі четвертого кола, ставши півфіналістом Відкритого чемпіонату Австралії. У Парижі він вилетів в третьому раунді, на Уїмблдоні в четвертому, а на US Open і зовсім в другому.

Давід Гоффен провів в цьому сезоні 82 поєдинки, з яких виграв 59. Бельгієць завоював два титули АТР (Шеньчжень і Токіо), а також став переможцем виставкового турніру в Койонгу. Також в активі Гоффена два фінали в цьому році, він програв у вирішальному матчі турніру в Софії Григору Димитрову, а в Роттердамі поступився Жо-Вілфріду Цонгу. На Відкритому чемпіонаті Австралії Давид зіграв в чвертьфіналі (програв знову ж Димитрову), на Ролан Гаррос змушений був знятися в третьому колі після важкої травми через яку потім пропустив Вімблдон, а на US Open дійшов до четвертого кола.

Рейтинг

Обидва тенісиста зараз займають рекордні для себе позиції в рейтингу АТР, а за підсумками турніру оновлять свої досягнення.

Григор Димитров незалежно від результату фінального матчу обходить Олександра Звєрєва і піднімається на третю сходинку.

Давід Гоффен в разі перемоги у вирішальному матчі обійде Марина Чилича і Домініка Тіма і стане п'ятою ракеткою світу, якщо ж бельгієць програє у фіналі, то завершить сезон на сьомій сходинці світового рейтингу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: