Півзахисник «Динамо» вимагає відшкодувати 1,3 млн гривень за розстріляне авто

Півзахисник «Динамо» вимагає відшкодувати 1,3 млн гривень за розстріляне авто
Гармаш вимагає відшкодувати 1,3 млн гривень за розстріляне авто

Здійснюється досудове розслідування кримінального провадження за ст. 296 (хуліганство)

Півзахисник «Динамо» Денис Гармаш звернеться з позовом до комунального підприємства, що обслуговувало паркінг, де був розстріляний з автоматичної зброї автомобіль гравця Porsche Panamera.

Денис Гармаш вимагає відшкодувати 1 326 242 гривень збитків, а саме витрати на ремонт та відновлення автомобіля.

Про це Футбол 24 повідомив юрист Віктор Фоменко, що буде представляти інтереси футболіста в суді.

Згідно з позовом, Денис Гармаш в грудні 2012 року придбав місце в підземному паркінгу в будинку на вул. Дніпровська набережна в Києві. З КП «Житло-сервіс» футболіст уклав договір про участь у витратах на утримання паркінгу.

За цим договором підприємство, зокрема зобов’язувалося не допускати на територію паркінгу сторонніх осіб. В договорі також зазначено, що в разі невиконання або неналежного виконання договору винна сторона несе відповідальність у відповідності з вимогами чинного законодавства. 

Гармаш посилається ст. 906 ЦК України, в якій говориться, що збитки, завдані замовнику невиконанням або неналежним виконанням договору про надання послуг за плату, підлягають відшкодуванню виконавцем у разі наявності його вини у повному обсязі, якщо інше не встановлено договором.

Таким чином, Гармаш пов’язує завдання шкоди майну саме з неналежним виконанням умов договору. Паркінг має два виїзди та два входи-виходи, в той час, як охорону паркінгу в той день здійснював тільки один черговий.

З відеозапису камер спостереження видно, що пошкодження майна (розстріл автомобіля з автоматичної зброї) сталося внаслідок проникнення невідомих осіб на територію паркінгу. 5 грудня 2017 року о 7:00 ранку до пожежного входу підійшов невідомий чоловік, якому охоронець паркінгу відчинив двері.

В подальшому охоронець на моніторі помітив, як невідома особа направилася до пожежного виходу, де інша невідома особа через привідкриті вхідні двері передала автоматичну зброю, з якої в подальшому було розстріляно авто.

Слідчим відділом управління поліції у Дарницькому районі здійснюється досудове розслідування кримінального провадження за ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: