Правозахисниця: Українські фанати можуть поповнити список політв'язнів Кремля на ЧС-2018

Правозахисниця: Українські фанати можуть поповнити список політв'язнів Кремля на ЧС-2018
Українські фанати можуть поповнити список політв'язнів Кремля на ЧС-2018

Вона наголосила, що окрім солідарності з українськими політв'язнями, має спрацювати й банальна обережність

Головна редакторка Euromaidan Press, учасниця кампанії Let My People Go Аля Шандра вважає, що Росія досі діє за принципом сталінських репресій: «Була б людина а злочин знайдеться». Тому фанати з України мають всі шанси поповнити лави ув'язнених за політичними мотивами.

Про це вона розповіла у коментарі для 24 каналу.

«У період сталінських репресій давались вказівки, скільки треба арештувати конттреволюціонерів. І їх знаходили. Схожим чином сьогодні працює машина у Росії із фабрикування справ над українськими політв'язнями. Їх малюють шпіонами, терористами і диверсантами, щоб створювати образ ворога, який потрібний тоталітарній державі. Щоб працювала машина пропаганди, показувала українців злочинцями і збільшувала ненависть, їм треба живі докази. І цими доказами можуть стати українські вболівальники», – коментує Шандра.

Вона наголосила, що окрім солідарності з українськими політв'язнями, яких за офіційними даними налічується 64 особи, має спрацювати й банальна обережність.

«Уявімо себе чекістами… Як вони думають? Наближається велике футбольне свято. Українці його бойкотують. А росіянам відомо, що вони влаштовують теракти, диверсії і шпигують. Що будуть робити капосні українці на чемпіонаті? Звісно, цим скористаються», – припускає правозахисниця.

Шандра додала, що доля українців, які купили квитки, але ще можуть не поїхати, залежить виключно від їх розсудливості.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: