Прем’єр-ліга. «Шахтар» впевнено здолав «Маріуполь»

Прем’єр-ліга. «Шахтар» впевнено здолав «Маріуполь»
«Шахтар» - «Маріуполь». Фото: Getty Images

«Шахтар» набирає 57 очок у турнірній таблиці

Підопічні Паулу Фонсеки після вильоту з Ліги Чемпіонів не розклеїлися та спокійно виграли у «Маріуполя».

Олександру Бабичу перед матчем із «Шахтарем» було б важко вимагати від своїх футболістів не відпускати у таблиці «Ворсклу» та «Зорю». Суперники занадто різні за класом, однак було цікаво подивитися на гру господарів після вильоту з Ліги Чемпіонів.

«Гірники» виставили максимально бойовий склад і з перших хвилин заволоділи ініціативою. Класичні швидкісні комбінації «Шахтаря» та бразильські кружева навколо штрафної особливо ефективно реалізовував Ісмаїлі, який раз за разом перегравав своїх опонентів та обігрувався з Тайсоном.

Гол назрівав, і саме флангові захисники стали його героями: Бутко на 26-й хвилині красиво обіграв Непляха та прострілив у штрафну, звідки Ісмаїлі потужно пробив у ближній кут воріт Худжамова.

«Маріуполь» намагався виходити у швидкі атаки за рахунок швидкості Тищенка та Діденка, однак допускав катастрофічно велику кількість обрізок в елементарних ситуаціях.

Гра в пас для гравців «Маріуполя» неодмінно завершувалась контратаками «Шахтаря», одна з яких призвела до кутового у компенсований час. Саме з нього і прийшов другий гол: Марлос красиво обіграв нефартового Непляха та красивим обвідним ударом вразив дальній кут воріт Худжамова з-за меж штрафної – 2:0!

Другий тайм мало чим відрізнявся від першого. «Шахтар» продовжив розривати «Маріуполь», гравці якого втрачали м'яч при першій же спробі зіграти в атаку. В деякий момент «Шахтар» почав проводити атаки без зупинок, по дві-три за хвилину, що не могло не завершитись голом.

На 67-й хвилині неминуче сталося: Марлос отримав передачу у штрафній, його удар Худжамов парирував, але на добиванні першим виявився Феррейра, який благородно відпасував Фреду – той розстріляв майже пусті ворота. 3:0.

Лише після цього «Шахтар» дозволив собі розслабитися і навіть ледь не пропустив після виходу віч-на-віч Демірі, однак нападник гостей перекинув не тільки П’ятова, але й ворота. Також Демірі невдало пробивав зі штрафного з 18 метрів, а більше моментів у «Маріуполя» особливо й не було. «Шахтар» спокійно довів гру до перемоги 3:0.

Таким чином, «Шахтар» набирає 57 очок у турнірній таблиці, як мінімум на кілька годин збільшуючи відрив від «Динамо» до 9 очок. «Маріуполь» залишається на п'ятій сходинці, випереджаючи «Верес» на одне очко, але відставши від «Зорі» та «Ворскли» на чотири.

Чемпіонат України. Прем’єр-ліга

24-ий тур

«Шахтар» - «Маріуполь» - 3:0

Голи: Ісмаїлі(27), Марлос(45+3), Фред(67)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: