Російські спортсмени попросили МОК допустити до участі в Олімпіаді атлетів, які не приймали допінг

Російські спортсмени попросили МОК допустити до участі в Олімпіаді атлетів, які не приймали допінг

Атлети написали відкритий лист президенту Міжнародного олімпійського комітету.

Російські спортсмени написали відкритий лист президенту Міжнародного олімпійського комітету, у якому попросили дозволити брати участь в Олімпіаді тим спортсменам, які не приймали допінг. Про це йдеться на сайті Олімпійського комітету Росії, передає УНН.

У листі зазначається, що спортсмени зіткнулися із ситуацією, при якій “чисті від допінгу” спортсмени можуть бути позбавлені можливості виступити на Олімпійських іграх.

Російські спортсмени запевнили, що завжди повністю підтримували підхід Міжнародного олімпійського комітету до боротьби з допінгом.

“І зараз підтримали важке рішення Всеросійської федерації легкої атлетики про внесення змін до критеріїв олімпійського відбору, які виключають можливість поїздки на Олімпійські ігри всіх, хто коли-небудь мав проблеми з допінгом. У цій ситуації буде надзвичайно несправедливо, якщо чистих російських атлетів в результаті відлучать від Олімпійських ігор, при цьому дозволивши виступати без обмежень тим, у кого колись були допінгові історії”, — йдеться у повідомленні.

Спортсмени зазначили, що для боротьби з допінгом наразі багато зроблено.

Всі російські легкоатлети, які претендують на участь в Іграх в Ріо, проходять як мінімум три додаткових незалежних антидопінгових теста, команда перебуває під постійним контролем з боку міжнародних антидопінгових інстанцій, до олімпійського відбору не допущені всі, хто коли-небудь мав допінгову історію. Будь ласка, скажіть, що ще ми повинні зробити, щоб запевнити спортивне співтовариство в нашій прихильності боротьбі з допінгом?” — наголошується у листі.

Тож російські спортсмени попросили МОК поставитися гуманно до тих спортсменів, чиї долі зараз опинилися на кону, та прийняти зважене і мудре рішення.

Зазначимо, Міжнародна федерація легкої атлетики раніше усунула від міжнародних змагань всю російську легкоатлетичну федерацію через допінговий скандал.

Через це російські легкоатлети в березні не змогли виступити на чемпіонаті світу з легкої атлетики в США. Рішення про збереження або скасування їх дискваліфікації розглянуть 17 червня. У разі збереження санкцій легкоатлети пропустять Олімпіаду.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: