Розслідування WADA викрило понад тисячу російських спортсменів, які вживали допінг

Розслідування WADA викрило понад тисячу російських спортсменів, які вживали допінг

Міністр спорту України закликав посилити спортивні санкції через шокуючі дані WADA про допінг у Росії

Міжнародні спортивні санкції проти Росії має бути посилено у зв'язку з оприлюдненням нових шокуючих даних голови незалежної антидопінгової комісії WADA Річарда Макларена про зловживання в російському спорті. Про це міністр молоді та спорту Ігор Жданов написав на своїй сторінці у Facebook.

«Нові шокуючі дані про масштабні зловживання в російському спорті надав у своїй доповіді голова незалежної антидопінгової комісії WADA Річард Макларен», – зазначив Жданов.

Зокрема міністр наголосив на таких оприлюднених фактах, як те, що більше тисячі російських спортсменів, які брали участь у літніх, зимових та паралімпійських Іграх були залучені до системи вживання допінгу та отримували безпосередню вигоду від маніпуляцій із допінг-тестами.

Окрім того, зауважив міністр, у пробах двох російських хокеїсток виявлено чоловічу ДНК. Також встановлено, що Росія виграла чотири золоті медалі на зимовій Олімпіаді в Сочі з грубим порушенням антидопінгових правил.

Водночас, зазначає міністр, коментуючи доповідь WADA, Росія систематично вдалавался до підміни проб.

«Банки із сечею вскривалися, туди додавалася сіль. Проби чотирьох російських легкоатлетів було підмінено під час чемпіонату світу – 2013 у Москві. Було підроблено допінг-проби шістьох російських паралімпійців на зимових Іграх у Сочі – 2014”, – зазначив Жданов.

Окрім того, махінації з пробами також систематично відбувалися на Олімпіаді в Лондоні – 2012, Універсіаді-2013.

«Переконаний, міжнародні спортивні санкції проти Росії мають бути посилені і стати ще більш жорсткими. Росію на тривалий час узагалі треба позбавити права на проведення всіх офіційних міжнародних змагань», – підсумував міністр молоді та спорту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: