Ще 11 країн світу закликали відсторонити Росію від Олімпіади-2018

Ще 11 країн світу закликали відсторонити Росію від Олімпіади-2018
Фото EPA

До 16 антидопінгових організацій, які вже раніше оголосили про свої позиції, додалися ще 12 агенств з 11-ти країн

12 національних антидопінгових агентств підтримали заклик ряду членів інституту Національних антидопінгових організацій (NADO) усунути збірну Росії від участі в Олімпійських іграх 2018 року у південнокорейському Пхенчхані через допінгові скандали.

Про це йдеться у заяві NADO, опублікованій на офіційній сторінці організації у Facebook.

14 вересня за підсумками зустрічі членів NADO, що пройшла у Денвері (штат Колорадо, США), глави 16 антидопінгових організацій виступили із заявою, у якій закликали Міжнародний олімпійський комітет (МОК) не допустити збірну Росії до участі в Іграх-2018.

Документ підписали керівники антидопінгових організацій Австрії, Австралії, Канади, Данії, Фінляндії, Франції, Німеччини, Ірландії, Японії, Нідерландів, Нової Зеландії, Норвегії, Сінгапуру, Швеції, Великобританії та США, які при цьому не проти виступу ряду росіян на Іграх у Пхенчхані під нейтральним прапором, але при ретельному допінг-контролі.

До 18 вересня кількість антидопінгових організацій, що входять у NADO та підтримали цей заклик, зросла до 28. Заяву також підтримали агентства Багамських островів, Барбадосу, Французького співтовариства Бельгії, Естонії, Фландрії (Бельгія), Гватемали, Ісландії, Польщі, Пуерто-Рико, Сан-Марино, Іспанії та Швейцарії.

Раніше президент Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) Крейг Ріді заявив, що його організація багато у чому не поділяє позицію керівників агентств.

Нагадаємо, була інформація, що WADA зняло обвинувачення з 95 російських легкоатлетів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: